Smet heeft de inspectie op de school afgestuurd en de directrice wordt bij de minister op het matje geroepen.

De Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen trok de voorbije dagen nog eens aan de alarmbel over een aantal overvolle kleuterklassen. Uitschieter was een school in Pittem, waar zowat 50 kleuters in een klas samenzitten. De oppositiepartijen in het Vlaams Parlement schoten op minister Smet, die volgens hen te weinig onderneemt tegen de overbevolkte kleuterklassen.

Minister Smet zegt dat de Werkgroep foute gegevens verspreidt. De school in kwestie krijgt van het ministerie voldoende geld om van die grote kleuterklas twee klassen te maken, zegt de minister. Maar het komt de school toe om te beslissen hoe ze de school organiseert.

"Ik kan niet aanvaarden dat men in Vlaanderen de ouders probeert wijs te maken dat het ministerie en de Vlaamse regering te weinig geld geven, terwijl ze van ons wel voldoende geld krijgen voor de organisatie van de school", zei Smet.

Intimidatie

Oppositiepartij Groen! spreekt van "intimidatie". "Iedereen die kritiek heeft op uw beleid en naar de pers durft stappen, krijgt de inspectie over de vloer. U laat die doorlichten en die moet bij u op het matje komen", zei Elisabeth Meuleman. (Belga)

Smet heeft de inspectie op de school afgestuurd en de directrice wordt bij de minister op het matje geroepen. De Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen trok de voorbije dagen nog eens aan de alarmbel over een aantal overvolle kleuterklassen. Uitschieter was een school in Pittem, waar zowat 50 kleuters in een klas samenzitten. De oppositiepartijen in het Vlaams Parlement schoten op minister Smet, die volgens hen te weinig onderneemt tegen de overbevolkte kleuterklassen. Minister Smet zegt dat de Werkgroep foute gegevens verspreidt. De school in kwestie krijgt van het ministerie voldoende geld om van die grote kleuterklas twee klassen te maken, zegt de minister. Maar het komt de school toe om te beslissen hoe ze de school organiseert. "Ik kan niet aanvaarden dat men in Vlaanderen de ouders probeert wijs te maken dat het ministerie en de Vlaamse regering te weinig geld geven, terwijl ze van ons wel voldoende geld krijgen voor de organisatie van de school", zei Smet. IntimidatieOppositiepartij Groen! spreekt van "intimidatie". "Iedereen die kritiek heeft op uw beleid en naar de pers durft stappen, krijgt de inspectie over de vloer. U laat die doorlichten en die moet bij u op het matje komen", zei Elisabeth Meuleman. (Belga)