Federaal minister van Jean-Pascal Labille (PS) heeft herhaald dat hij geen kandidaat zal zijn bij de verkiezingen van volgend jaar. Hij had dat al aangekondigd, maar uitspraken van zijn partijgenote Laurette Onkelinx deden daarover twijfel rijzen.

Op zijn Facebook-pagina liet de minister van Overheidsbedrijven en Ontwikkelingssamenwerking weten dat hij geen kandidatuur zou indienen bij de Luikse PS-federatie met het oog op de federale en regionale verkiezingen van volgend jaar. Hij had zich daartoe ook geëngageerd toen hij Paul Magnette, die koos voor het voorzitterschap en het burgemeesterschap in Charleroi, opvolgde in de federale regering.

Voor aanvang van het kernkabinet over de begroting, sloot PS-vicepremier Laurette Onkelinx echter een deelname van Labille aan de stembusslag niet uit. 'Ik respecteer zijn keuze, maar dat wil niet zeggen dat hij niet op een lijst zal staan', liet ze zich ontvallen. Tijdens het programma Mise au point (RTBF) liet Labille er echter geen twijfel over bestaan. 'Ik blijf coherent met wat ik in januari heb gezegd'.

Nieuweling, maar niet helemaal

Labille was werkzaam bij het revisorenkantoor van wijlen oud-minister Michel Dardenne, voorzitter van de Forem (de Franstalige tegenhanger van de VDAB) en topman van de Socialistische Mutualiteiten. Hoewel dus een nieuweling in de politiek, kende hij het klappen van de zweep in die wereld al door en door.

Federaal minister van Jean-Pascal Labille (PS) heeft herhaald dat hij geen kandidaat zal zijn bij de verkiezingen van volgend jaar. Hij had dat al aangekondigd, maar uitspraken van zijn partijgenote Laurette Onkelinx deden daarover twijfel rijzen.Op zijn Facebook-pagina liet de minister van Overheidsbedrijven en Ontwikkelingssamenwerking weten dat hij geen kandidatuur zou indienen bij de Luikse PS-federatie met het oog op de federale en regionale verkiezingen van volgend jaar. Hij had zich daartoe ook geëngageerd toen hij Paul Magnette, die koos voor het voorzitterschap en het burgemeesterschap in Charleroi, opvolgde in de federale regering. Voor aanvang van het kernkabinet over de begroting, sloot PS-vicepremier Laurette Onkelinx echter een deelname van Labille aan de stembusslag niet uit. 'Ik respecteer zijn keuze, maar dat wil niet zeggen dat hij niet op een lijst zal staan', liet ze zich ontvallen. Tijdens het programma Mise au point (RTBF) liet Labille er echter geen twijfel over bestaan. 'Ik blijf coherent met wat ik in januari heb gezegd'.Labille was werkzaam bij het revisorenkantoor van wijlen oud-minister Michel Dardenne, voorzitter van de Forem (de Franstalige tegenhanger van de VDAB) en topman van de Socialistische Mutualiteiten. Hoewel dus een nieuweling in de politiek, kende hij het klappen van de zweep in die wereld al door en door.