Dat schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

In Frankrijk zijn buschauffeurs vanaf 1 september verplicht om voor het vertrek in een alcoholslot te blazen. Wie ook maar één druppel heeft gedronken, kan niet vertrekken.

Minister Jacqueline Galant(MR) heeft nu een studie gevraagd om na te gaan of België land het Franse systeem kan kopiëren en verplichten voor chauffeurs van autocars.

"Zij vervoeren veel mensen, de veiligheidsmaatregelen kunnen niet streng genoeg zijn", aldus de minister.

Amper 25 sloten

In België wordt een alcoholslot op dit moment enkel als strafmaatregel opgelegd door politierechters. In vijf jaar zijn er nog maar vijfentwintig bestuurders die verplicht met zo'n slot rondrijden. Een alcoholslot voor vrachtwagenchauffeurs is voorlopig niet aan de orde.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.In Frankrijk zijn buschauffeurs vanaf 1 september verplicht om voor het vertrek in een alcoholslot te blazen. Wie ook maar één druppel heeft gedronken, kan niet vertrekken. Minister Jacqueline Galant(MR) heeft nu een studie gevraagd om na te gaan of België land het Franse systeem kan kopiëren en verplichten voor chauffeurs van autocars. "Zij vervoeren veel mensen, de veiligheidsmaatregelen kunnen niet streng genoeg zijn", aldus de minister. In België wordt een alcoholslot op dit moment enkel als strafmaatregel opgelegd door politierechters. In vijf jaar zijn er nog maar vijfentwintig bestuurders die verplicht met zo'n slot rondrijden. Een alcoholslot voor vrachtwagenchauffeurs is voorlopig niet aan de orde.(Belga/RR)