Demirs voorganger Koen Van den Heuvel startte vorig jaar met de behandeling van de vele erkenningsdossiers die nog dateren van de periode voor oktober 2017. Op drie maanden tijd heeft de N-VA'ster nu de overige hangende dossiers weggewerkt. Sommige dossiers dateerden nog van voor 2015.

Het kan gaan om verlaten akkers die omgevormd worden naar soortenrijk grasland of bos, maar evengoed om een bestaand bos dat nu een meer natuurgericht beheer krijgt. De beheerders van de 51 gebieden zijn Vzw Natuurpunt (638 ha), Vzw Limburgs Landschap (32 ha), Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (11,9 ha) en tot slot Vzw Durme (0,5 ha).

Door de erkenning ontvangen de verenigingen vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies. 'Voor elk erkend reservaat moet ook een toegankelijkheidsplan opgemaakt worden, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten van de natuur die er floreert zonder de draagkracht van het gebied aan te tasten. Een win-win dus voor mens én natuur', besluit de minister.

Demirs voorganger Koen Van den Heuvel startte vorig jaar met de behandeling van de vele erkenningsdossiers die nog dateren van de periode voor oktober 2017. Op drie maanden tijd heeft de N-VA'ster nu de overige hangende dossiers weggewerkt. Sommige dossiers dateerden nog van voor 2015. Het kan gaan om verlaten akkers die omgevormd worden naar soortenrijk grasland of bos, maar evengoed om een bestaand bos dat nu een meer natuurgericht beheer krijgt. De beheerders van de 51 gebieden zijn Vzw Natuurpunt (638 ha), Vzw Limburgs Landschap (32 ha), Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (11,9 ha) en tot slot Vzw Durme (0,5 ha). Door de erkenning ontvangen de verenigingen vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies. 'Voor elk erkend reservaat moet ook een toegankelijkheidsplan opgemaakt worden, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten van de natuur die er floreert zonder de draagkracht van het gebied aan te tasten. Een win-win dus voor mens én natuur', besluit de minister.