Minister Bellot vraagt NMBS en Infrabel om stiptheid treinen te verbeteren

08/12/16 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:17

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) heeft een brief gestuurd naar de bestuurders van de NMBS en Infrabel waarin hij hen vraagt om beter samen te werken voor de stiptheid van de treinen.

Minister Bellot vraagt NMBS en Infrabel om stiptheid treinen te verbeteren

Brussel-Zuid © Belga

Dat schrijft Le Soir. Het is volgens de krant zeldzaam dat een minister bevoegd voor spoorwegen zich rechtstreeks richt naar de bestuurders van beide spoormaatschappijen.

Interne oorzaken

In zijn brief stelt de minister vast dat de stiptheid van de treinen erop achteruitgaat. Hij erkent daarbij de impact van externe factoren (aanslagen, zelfmoorden, ongevallen, enz). 'Maar de interne oorzaken voor vertragingen zijn nog talrijker', aldus minister Bellot.

'Hoewel de NMBS en Infrabel zeggen dat ze de reiziger centraal zetten, kan ik niet anders dan betreuren dat diezelfde reiziger het gelag betaalt van een gebrek aan coördinatie tussen de diensten van beide maatschappijen.'

Manager

Minister Bellot heeft daarom aan de bestuurders van de NMBS en Infrabel gevraagd om 'een manager te benoemen voor elke lijn van het netwerk waar een terugkerend probleem van stiptheid bestaat'. (Belga)

Onze partners