'Alle beetjes helpen', zegt Beke in de kranten van Mediahuis.

Wouter Beke heeft aan de exploitanten van erkende assistentiewoningen in Zuid-Limburg en het zuiden van Vlaams-Brabant gevraagd of ze lege flats kunnen inzetten voor de noodopvang van slachtoffers van de watersnood in Wallonië. De 35 aangeschreven voorzieningen, die beschikken over 718 erkende woningen in Zuid-Limburg en 346 in Vlaams-Brabant, moeten zo snel mogelijk een aantal gegevens bezorgen aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo wordt er gepolst naar het aantal lege flats, de grootte van de woning, het aantal slaapkamers en de huurprijs. Eens alle leegstand is opgelijst, zal Beke de informatie overhandigen aan zijn Waalse collega's.

Aan Waalse kant verneemt Le Soir dat de uitgestoken hand zonder morren aanvaard wordt.

Instapklaar maar klein

'Met deze oproep peilen we naar de bereidheid en de mogelijkheid om onderdak te bieden aan de slachtoffers van de watersnood', laat minister Beke weten. 'Zo willen we een overzicht krijgen van het aantal beschikbare assistentiewoningen waarop een beroep kan gedaan worden voor de noodopvang van mensen waarvan de eigen woning door wateroverlast onbewoonbaar geworden is.'

Erkende assistentiewoningen zijn weliswaar klein, maar ze zijn wel instapklaar en beschikken over een keuken en een badkamer. 'Het verblijf van een jong gezin in een assistentiewoning ligt niet voor de hand, maar toch willen we alle pistes openhouden', zegt Beke.

'Alle beetjes helpen', zegt Beke in de kranten van Mediahuis.Wouter Beke heeft aan de exploitanten van erkende assistentiewoningen in Zuid-Limburg en het zuiden van Vlaams-Brabant gevraagd of ze lege flats kunnen inzetten voor de noodopvang van slachtoffers van de watersnood in Wallonië. De 35 aangeschreven voorzieningen, die beschikken over 718 erkende woningen in Zuid-Limburg en 346 in Vlaams-Brabant, moeten zo snel mogelijk een aantal gegevens bezorgen aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo wordt er gepolst naar het aantal lege flats, de grootte van de woning, het aantal slaapkamers en de huurprijs. Eens alle leegstand is opgelijst, zal Beke de informatie overhandigen aan zijn Waalse collega's. Aan Waalse kant verneemt Le Soir dat de uitgestoken hand zonder morren aanvaard wordt. 'Met deze oproep peilen we naar de bereidheid en de mogelijkheid om onderdak te bieden aan de slachtoffers van de watersnood', laat minister Beke weten. 'Zo willen we een overzicht krijgen van het aantal beschikbare assistentiewoningen waarop een beroep kan gedaan worden voor de noodopvang van mensen waarvan de eigen woning door wateroverlast onbewoonbaar geworden is.' Erkende assistentiewoningen zijn weliswaar klein, maar ze zijn wel instapklaar en beschikken over een keuken en een badkamer. 'Het verblijf van een jong gezin in een assistentiewoning ligt niet voor de hand, maar toch willen we alle pistes openhouden', zegt Beke.