Dat meldt De Standaard.

Vorig jaar werden 2.586 vreemdelingen zonder papieren gedwongen op het vliegtuig gezet naar hun land van herkomst. In 2013 waren dat er nog 3.167. Dat blijkt uit cijfers van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA). Het is voor het eerst sinds 2010, toen er 2.275 repatriëringen waren, dat het aantal weer daalt.

Minder plaatsen

Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) is de oorzaak het gebrek aan plaatsen in de gesloten centra. "Twee jaar geleden hadden we nog 600 plaatsen, nu 480", zegt woordvoerder Geert De Vulder. "We gaan al twee, drie jaar door besparingen, waardoor vertrekkend personeel niet kon worden vervangen, we de minimumbezetting niet altijd meer konden garanderen en bepaalde vleugels moesten sluiten." De besparingsdrift valt volgens De Standaard moeilijk te rijmen met de doelstelling van staatssecretaris Francken om van het terugkeerbeleid het sluitstuk van het asiel- en migratiebeleid te maken.

(Belga/RR)

Dat meldt De Standaard.Vorig jaar werden 2.586 vreemdelingen zonder papieren gedwongen op het vliegtuig gezet naar hun land van herkomst. In 2013 waren dat er nog 3.167. Dat blijkt uit cijfers van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA). Het is voor het eerst sinds 2010, toen er 2.275 repatriëringen waren, dat het aantal weer daalt. Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) is de oorzaak het gebrek aan plaatsen in de gesloten centra. "Twee jaar geleden hadden we nog 600 plaatsen, nu 480", zegt woordvoerder Geert De Vulder. "We gaan al twee, drie jaar door besparingen, waardoor vertrekkend personeel niet kon worden vervangen, we de minimumbezetting niet altijd meer konden garanderen en bepaalde vleugels moesten sluiten." De besparingsdrift valt volgens De Standaard moeilijk te rijmen met de doelstelling van staatssecretaris Francken om van het terugkeerbeleid het sluitstuk van het asiel- en migratiebeleid te maken. (Belga/RR)