Alsmaar minder mensen kiezen ervoor om tijdskrediet op te nemen. In nog geen twee jaar tijd daalde het aantal kandidaten met zo'n 15 procent. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de VRT-nieuwsredactie.

Met tijdskrediet kunnen werknemers tijdelijk hun loopbaan onderbreken of gedurende een bepaalde periode wat minder werken. Vooral voltijds er even tussenuit gaan, is minder in trek, meldt de VRT.

De afgelopen jaren was er even tussenuit gaan of wat minder werken met tijdskrediet erg in trek. Bij jonge mensen met kinderen geeft het wat extra ademruimte. Maar de regering maakte begin 2012 de regels strenger en dat mist blijkbaar zijn effect niet.

Vooral bij het voltijdse tijdskrediet is er een daling. Begin 2012 waren daarvoor nog meer dan 7.000 kandidaten. Bijna twee jaar later zijn het er geen 6.000 meer.

Ook het deeltijdse tijdskrediet gaat er in het totaal op achteruit. Al is daar het plaatje meer genuanceerd. Halftijds tijdskrediet noteerde in bijna twee jaar tijd bijna 2.000 kandidaten minder. Een vierdagenweek met tijdskrediet stijgt dan weer: van ruim 36.000 kandidaten begin vorig jaar tot bijna 40.000 nu. Ook oudere werknemers op het einde van hun loopbaan maken minder gebruik van het systeem. (Belga/EE)

Alsmaar minder mensen kiezen ervoor om tijdskrediet op te nemen. In nog geen twee jaar tijd daalde het aantal kandidaten met zo'n 15 procent. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de VRT-nieuwsredactie. Met tijdskrediet kunnen werknemers tijdelijk hun loopbaan onderbreken of gedurende een bepaalde periode wat minder werken. Vooral voltijds er even tussenuit gaan, is minder in trek, meldt de VRT. De afgelopen jaren was er even tussenuit gaan of wat minder werken met tijdskrediet erg in trek. Bij jonge mensen met kinderen geeft het wat extra ademruimte. Maar de regering maakte begin 2012 de regels strenger en dat mist blijkbaar zijn effect niet. Vooral bij het voltijdse tijdskrediet is er een daling. Begin 2012 waren daarvoor nog meer dan 7.000 kandidaten. Bijna twee jaar later zijn het er geen 6.000 meer. Ook het deeltijdse tijdskrediet gaat er in het totaal op achteruit. Al is daar het plaatje meer genuanceerd. Halftijds tijdskrediet noteerde in bijna twee jaar tijd bijna 2.000 kandidaten minder. Een vierdagenweek met tijdskrediet stijgt dan weer: van ruim 36.000 kandidaten begin vorig jaar tot bijna 40.000 nu. Ook oudere werknemers op het einde van hun loopbaan maken minder gebruik van het systeem. (Belga/EE)