Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

In Vlaanderen ging het van 661 pv's in 2010 naar 544 vier jaar later. Ook het aantal laatst gekende feiten - 242 pv's in het eerste semester van 2015 - doet niet vermoeden dat er plots een significante stijging zal optreden. Voor Brussel liggen de cijfers in dezelfde, dalende lijn.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) geeft aan dat agenten steeds beter voorbereid de straat opgaan, maar houdt wel nog een slag om de arm. Onder agenten bestaat immers een stevige terughoudendheid om dit soort aanvallen te melden, waardoor er een groot 'dark number' is.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.In Vlaanderen ging het van 661 pv's in 2010 naar 544 vier jaar later. Ook het aantal laatst gekende feiten - 242 pv's in het eerste semester van 2015 - doet niet vermoeden dat er plots een significante stijging zal optreden. Voor Brussel liggen de cijfers in dezelfde, dalende lijn. Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) geeft aan dat agenten steeds beter voorbereid de straat opgaan, maar houdt wel nog een slag om de arm. Onder agenten bestaat immers een stevige terughoudendheid om dit soort aanvallen te melden, waardoor er een groot 'dark number' is. (Belga/RR)