Het valt daarbij op dat die daling niet lijkt te danken aan de camerabeveiliging, maar wel aan de extra controleurs die werden ingezet, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Volgens Jean-Pierre Goossens, algemeen secretaris van de spoorvakbond ACOD, heeft de overheid twee jaar geleden extra veiligheidsmensen ingezet op het openbaar vervoer en dat werpt zijn vruchten af. "Van beveiligingscamera's trekken amokmakers zich gewoon niet veel aan. Ze doen een kap over hun hoofd en slaan dan nog toe. Het zijn net extra controleurs die het verschil maken."

Risicolijnen

Vooral slagen en verwondingen (-21 procent) en bedreigingen (-37 pct) nemen af. De verbale beledigingen nemen wel toe (+7 pct). De agressie komt er in zeven op de tien gevallen na een discussie over een ongeldig trein-ticket of als de reiziger geen ticket heeft gekocht.

De risicolijnen met de meeste agressie waren vorig jaar Gent-Brussel (94 incidenten), Antwerpen-Brussel (90) en de verbinding Brussel-Zuid-Brussel-Noord (61). (Belga/TV)

Het valt daarbij op dat die daling niet lijkt te danken aan de camerabeveiliging, maar wel aan de extra controleurs die werden ingezet, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Volgens Jean-Pierre Goossens, algemeen secretaris van de spoorvakbond ACOD, heeft de overheid twee jaar geleden extra veiligheidsmensen ingezet op het openbaar vervoer en dat werpt zijn vruchten af. "Van beveiligingscamera's trekken amokmakers zich gewoon niet veel aan. Ze doen een kap over hun hoofd en slaan dan nog toe. Het zijn net extra controleurs die het verschil maken."Vooral slagen en verwondingen (-21 procent) en bedreigingen (-37 pct) nemen af. De verbale beledigingen nemen wel toe (+7 pct). De agressie komt er in zeven op de tien gevallen na een discussie over een ongeldig trein-ticket of als de reiziger geen ticket heeft gekocht. De risicolijnen met de meeste agressie waren vorig jaar Gent-Brussel (94 incidenten), Antwerpen-Brussel (90) en de verbinding Brussel-Zuid-Brussel-Noord (61). (Belga/TV)