Minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) toont zich in een interview met Metro voorstander van een strengere toepassing van de prostitutiewetten. "De wetten zijn er, maar ze worden niet nageleefd", aldus de minister.

Milquet organiseert in Brussel een internationale conferentie over mensenhandel en seksuele uitbuiting. De minister wil die misdrijven en uitbuiting aanpakken zonder daarbij de vrouwen zelf te viseren, maar wel door de vraag terug te dringen. Ze verwijst onder meer naar wat in Groot-Brittannië gebeurt. Daar wordt de klant geresponsabiliseerd.

Pooierschap

Op korte termijn moet erop worden toegezien dat de regels worden nageleefd, aldus nog Milquet. "Daarvoor moeten de parketten meewerken, maar ook de politie en de lokale besturen. De burgemeesters zouden etablissementen kunnen sluiten waar er sprake is van pooierschap en uitbuiting."

Klant

Of de klant strafbaar moet worden gemaakt, is een debat voor het parlement, vindt de minister. "Ik ben voorzichtig en wil de vraag doen afnemen. Dat doen we niet op de manier waarop de wet nu wordt toegepast. We moeten inzetten op sensibilisering en preventie, want dat is iets dat nu te weinig gebeurt, net omdat we het probleem enkel van de kant van het aanbod bekijken." (Belga/EE)

Minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) toont zich in een interview met Metro voorstander van een strengere toepassing van de prostitutiewetten. "De wetten zijn er, maar ze worden niet nageleefd", aldus de minister.Milquet organiseert in Brussel een internationale conferentie over mensenhandel en seksuele uitbuiting. De minister wil die misdrijven en uitbuiting aanpakken zonder daarbij de vrouwen zelf te viseren, maar wel door de vraag terug te dringen. Ze verwijst onder meer naar wat in Groot-Brittannië gebeurt. Daar wordt de klant geresponsabiliseerd. PooierschapOp korte termijn moet erop worden toegezien dat de regels worden nageleefd, aldus nog Milquet. "Daarvoor moeten de parketten meewerken, maar ook de politie en de lokale besturen. De burgemeesters zouden etablissementen kunnen sluiten waar er sprake is van pooierschap en uitbuiting." KlantOf de klant strafbaar moet worden gemaakt, is een debat voor het parlement, vindt de minister. "Ik ben voorzichtig en wil de vraag doen afnemen. Dat doen we niet op de manier waarop de wet nu wordt toegepast. We moeten inzetten op sensibilisering en preventie, want dat is iets dat nu te weinig gebeurt, net omdat we het probleem enkel van de kant van het aanbod bekijken." (Belga/EE)