Milquet trekt dit najaar met een wetsontwerp naar het parlement met als doel de slachtoffers van seksisme te verdedigen. Ze reageert daarmee op de vertoning van de documentaire "Femme de la Rue" van filmstudente Sofie Peeters op Canvas. Ze zegt "beroerd" te zijn door de film.

Milquet waarschuwt geen amalgaam te maken van seksisme, armoede en allochtonen. Dat neemt voor haar niet weg dat seksisme "onbetamelijk" is en fors moet worden bestreden. Een wetsontwerp dat ze binnen enkele maanden in het parlement indient, moet het begrip seksisme wettelijk bepalen en slachtoffers verdedigen.

Maatschappelijke plaag

Seksistische opmerkingen en beledigingen moeten voor de minister worden veroordeeld om het gevoel van straffeloosheid, "dat echt wel op dit ogenblik heerst", te doorbreken. Ze kijkt daarvoor naar administratieve sancties. Die moeten één van de prioriteiten worden in het beleid voor respect en in de strijd tegen inciviek gedrag in het kader van de toekomstige gemeentelijke wetgeving.

Milquet heeft het over een "maatschappelijke plaag" die nogal wordt onderschat. Er is volgens haar nood aan een betere kennis over het fenomeen. Ook zou blijven investeren in een opvoeding die gericht is op gelijkheid en respect in de scholen, nuttig zijn. (Belga/TE)

Milquet trekt dit najaar met een wetsontwerp naar het parlement met als doel de slachtoffers van seksisme te verdedigen. Ze reageert daarmee op de vertoning van de documentaire "Femme de la Rue" van filmstudente Sofie Peeters op Canvas. Ze zegt "beroerd" te zijn door de film. Milquet waarschuwt geen amalgaam te maken van seksisme, armoede en allochtonen. Dat neemt voor haar niet weg dat seksisme "onbetamelijk" is en fors moet worden bestreden. Een wetsontwerp dat ze binnen enkele maanden in het parlement indient, moet het begrip seksisme wettelijk bepalen en slachtoffers verdedigen. Maatschappelijke plaag Seksistische opmerkingen en beledigingen moeten voor de minister worden veroordeeld om het gevoel van straffeloosheid, "dat echt wel op dit ogenblik heerst", te doorbreken. Ze kijkt daarvoor naar administratieve sancties. Die moeten één van de prioriteiten worden in het beleid voor respect en in de strijd tegen inciviek gedrag in het kader van de toekomstige gemeentelijke wetgeving. Milquet heeft het over een "maatschappelijke plaag" die nogal wordt onderschat. Er is volgens haar nood aan een betere kennis over het fenomeen. Ook zou blijven investeren in een opvoeding die gericht is op gelijkheid en respect in de scholen, nuttig zijn. (Belga/TE)