'Geniet van de receptie. Ten slotte kan ik u nog meedelen dat er vandaag geen alcoholcontrole is.' Zo sloot burgemeester Michel Casteur (Open VLD) zijn toespraak op de Ninoofse nieuwjaarsreceptie af.

Ongepast, vindt oppositiepartij N-VA. 'Dit is bijzonder kwetsend voor de nabestaanden van verkeersslachtoffers die door dronken bestuurders aangereden zijn. De burgemeester geeft het signaal dat het oké is om erop los te drinken,' zegt de partij in Het Nieuwsblad.

Geen imbecielen

Casteur is naar eigen zeggen geschrokken van de reacties en benadrukt dat het om een grapje ging. 'Het was niet de bedoeling om te zeggen: drink u nu maar crimineel zat,' reageerde hij in De ochtend op Radio 1. 'Je mag onze mensen ook niet bekijken als imbecielen. Dat is hier geen braspartij en er zijn nog nooit problemen geweest met mensen die te veel dronken.'

De Ninoofse burgemeester wijst er bovendien op dat zijn gemeente de alcoholcontroles steeds aankondigt op de gemeentewebsite. Bovendien zijn er verschillende gemeenteraadsleden die bij elke controle 'honderden sms'jes' rondsturen, aldus Casteur.

Milquet ontkent onderzoek

Enkele kranten schrijven dat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) op vraag van N-VA de zaak gaat bekijken, maar dat wordt door de minister ontkend.

'Het kabinet is wel geïnformeerd over de zaak, maar de minister zal geen onderzoek openen,' zegt haar woordvoerster Ingrid Van Daele. 'Dat is immers niet haar bevoegdheid, maar die van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Geert Bourgeois (N-VA). Hij heeft de voogdij over de burgemeesters en kan beslissen of hij de zaak al dan niet onderzoekt'.

Tweet

'Geniet van de receptie. Ten slotte kan ik u nog meedelen dat er vandaag geen alcoholcontrole is.' Zo sloot burgemeester Michel Casteur (Open VLD) zijn toespraak op de Ninoofse nieuwjaarsreceptie af. Ongepast, vindt oppositiepartij N-VA. 'Dit is bijzonder kwetsend voor de nabestaanden van verkeersslachtoffers die door dronken bestuurders aangereden zijn. De burgemeester geeft het signaal dat het oké is om erop los te drinken,' zegt de partij in Het Nieuwsblad.Geen imbecielen Casteur is naar eigen zeggen geschrokken van de reacties en benadrukt dat het om een grapje ging. 'Het was niet de bedoeling om te zeggen: drink u nu maar crimineel zat,' reageerde hij in De ochtend op Radio 1. 'Je mag onze mensen ook niet bekijken als imbecielen. Dat is hier geen braspartij en er zijn nog nooit problemen geweest met mensen die te veel dronken.' De Ninoofse burgemeester wijst er bovendien op dat zijn gemeente de alcoholcontroles steeds aankondigt op de gemeentewebsite. Bovendien zijn er verschillende gemeenteraadsleden die bij elke controle 'honderden sms'jes' rondsturen, aldus Casteur. Milquet ontkent onderzoekEnkele kranten schrijven dat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) op vraag van N-VA de zaak gaat bekijken, maar dat wordt door de minister ontkend. 'Het kabinet is wel geïnformeerd over de zaak, maar de minister zal geen onderzoek openen,' zegt haar woordvoerster Ingrid Van Daele. 'Dat is immers niet haar bevoegdheid, maar die van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Geert Bourgeois (N-VA). Hij heeft de voogdij over de burgemeesters en kan beslissen of hij de zaak al dan niet onderzoekt'.Tweet