Volgens federaal minister van Werk Joëlle Milquet (CDH) is er helemaal nog niet beslist om de anticrisismaatregelen na 31 december van dit jaar niet meer te verlengen. Minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) had dat beweerd.

Vanhengel kondigde maandag in De Morgen aan dat het systeem van de anticrisismaatregelen op het einde van het jaar afloopt. Volgens de ontslagnemende vicepremier hebben de maatregelen hun nut bewezen, maar zijn ze niet meer nodig wegens de economische vooruitzichten. Bovendien wees Vanhengel er op dat er weinig budgettaire ruimte is.

Het federaal kernkabinet moet nog een beslissing nemen over de anticrisismaatregelen. Dat zou woensdag gebeuren. Vanhengel zei in de krant dat hij 'geen moeilijkheden verwacht' bij de niet-verlenging.

'Spreekt in eigen naam'

Maar het kabinet van Milquet benadrukte in een reactie dat Vanhengel in eigen naam spreekt en dat er nog helemaal niets beslist is over de niet-verlenging van de anticrisismaatregelen, die op 31 december verstrjken.

Volgens haar woordvoerder zal de minister eerst overleg plegen met de sociale partners vooraleer een eventuele beslissing te nemen. De anticrisismaatregelen betreffen tijdelijke werkloosheid voor bedienden, een crisispremie voor ontslagen arbeiders en een
crisistijdskrediet.

Volgens federaal minister van Werk Joëlle Milquet (CDH) is er helemaal nog niet beslist om de anticrisismaatregelen na 31 december van dit jaar niet meer te verlengen. Minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) had dat beweerd.Vanhengel kondigde maandag in De Morgen aan dat het systeem van de anticrisismaatregelen op het einde van het jaar afloopt. Volgens de ontslagnemende vicepremier hebben de maatregelen hun nut bewezen, maar zijn ze niet meer nodig wegens de economische vooruitzichten. Bovendien wees Vanhengel er op dat er weinig budgettaire ruimte is.Het federaal kernkabinet moet nog een beslissing nemen over de anticrisismaatregelen. Dat zou woensdag gebeuren. Vanhengel zei in de krant dat hij 'geen moeilijkheden verwacht' bij de niet-verlenging.'Spreekt in eigen naam'Maar het kabinet van Milquet benadrukte in een reactie dat Vanhengel in eigen naam spreekt en dat er nog helemaal niets beslist is over de niet-verlenging van de anticrisismaatregelen, die op 31 december verstrjken.Volgens haar woordvoerder zal de minister eerst overleg plegen met de sociale partners vooraleer een eventuele beslissing te nemen. De anticrisismaatregelen betreffen tijdelijke werkloosheid voor bedienden, een crisispremie voor ontslagen arbeiders en een crisistijdskrediet.