Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en commissaris-generaal Catherine De Bolle zijn een tuchtonderzoek gestart naar politieman Glenn Audenaert, naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek waarin huiszoekingen plaatsvonden op diens kantoor en in zijn privéwoning.

In de marge van een persconferentie bij de FOD Binnenlandse Zaken gaf Milquet kort wat commentaar op de zaak. Ze benadrukte dat het gerechtelijk onderzoek in absolute onafhankelijkheid moet lopen, maar stelde wel vast dat het blijkbaar om een "grondig" onderzoek gaat. Van een inbeschuldigingstelling is echter nog geen sprake.

Voorlopige schorsing

Over extra elementen beschikt de minister naar eigen zeggen niet. In samenspraak met commissaris-generaal De Bolle van de politie startte ze alvast een tuchtonderzoek, maar het is voorlopig wachten op meer elementen vanuit Justitie om "eventueel tot een voorlopige schorsing" over te gaan.

Audenaert zelf is intussen nog met vakantie, bevestigde Milquet nog. Tegen zijn terugkeer vrijdag hoopt ze in elk geval op meer duidelijkheid. (Belga/TE)

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en commissaris-generaal Catherine De Bolle zijn een tuchtonderzoek gestart naar politieman Glenn Audenaert, naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek waarin huiszoekingen plaatsvonden op diens kantoor en in zijn privéwoning. In de marge van een persconferentie bij de FOD Binnenlandse Zaken gaf Milquet kort wat commentaar op de zaak. Ze benadrukte dat het gerechtelijk onderzoek in absolute onafhankelijkheid moet lopen, maar stelde wel vast dat het blijkbaar om een "grondig" onderzoek gaat. Van een inbeschuldigingstelling is echter nog geen sprake. Voorlopige schorsing Over extra elementen beschikt de minister naar eigen zeggen niet. In samenspraak met commissaris-generaal De Bolle van de politie startte ze alvast een tuchtonderzoek, maar het is voorlopig wachten op meer elementen vanuit Justitie om "eventueel tot een voorlopige schorsing" over te gaan. Audenaert zelf is intussen nog met vakantie, bevestigde Milquet nog. Tegen zijn terugkeer vrijdag hoopt ze in elk geval op meer duidelijkheid. (Belga/TE)