Het algemene dreigingsniveau in België blijft op 2, op een aantal specifieke locaties blijft het dreigingsniveau op 3. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. De lijst van locaties waar het dreigingsniveau hoger ingeschaald is, blijft ongewijzigd. Over een maand wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

De Nationale Veiligheidsraad, die begin 2015 werd opgericht, bepaalt het algemeen inlichtingen- en veiligheidsbeleid in België. In de Raad zetelen de premier, de vicepremiers, de bevoegde ministers en de topmannen en -vrouwen van de bevoegde diensten.

Vorige week was er even sprake van dat de militaire patrouilles in de trein- en metrostations geleidelijk aan zouden verdwijnen, maar dat blijkt dus voorbarig. 'Er verandert voorlopig niets aan de inzet van de militairen', luidt het in regeringskringen.

Het algemene dreigingsniveau in België blijft op 2, op een aantal specifieke locaties blijft het dreigingsniveau op 3. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. De lijst van locaties waar het dreigingsniveau hoger ingeschaald is, blijft ongewijzigd. Over een maand wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. De Nationale Veiligheidsraad, die begin 2015 werd opgericht, bepaalt het algemeen inlichtingen- en veiligheidsbeleid in België. In de Raad zetelen de premier, de vicepremiers, de bevoegde ministers en de topmannen en -vrouwen van de bevoegde diensten.Vorige week was er even sprake van dat de militaire patrouilles in de trein- en metrostations geleidelijk aan zouden verdwijnen, maar dat blijkt dus voorbarig. 'Er verandert voorlopig niets aan de inzet van de militairen', luidt het in regeringskringen.