De man was zijn dochtertje van 6 maanden oud vergeten in de auto en had het meisje niet afgezet in de crèche.

De baby, die vastzat in een wagen met getinte ruiten, is volgens specialisten wellicht al na een uur gestorven. Het kindje zat ruim acht uur lang in de auto.

De Brusselse onderzoeksrechter Frédéric De Visscher heeft gevraagd een autopsie en een toxicologisch onderzoek uit te voeren op het lichaam van de baby.

De militair kwam woensdag rond 8 uur met zijn dochtertje aan op het militair kwartier Elisabeth, waar ook een crèche is. Rond 16 uur begaf hij zich naar de crèche, overtuigd dat hij zijn dochtertje daar had afgezet.

De baby was daar echter niet aanwezig. Even later vond hij het meisje dood terug in het kinderstoeltje op de achterbank. Het meisje kwam om het leven door oververhitting.

Volgens het Brusselse parket gaat het om een onopzettelijke doodslag. De vader werd ondervraagd en vrijgelaten door de politie.

Twee andere gevallen

Het is niet de eerste baby die op die manier om het leven komt. De voorbije jaren waren er al zeker twee andere gevallen.

In juni 2009 werd een meisje van 11 maanden in de auto vergeten. De vader zou zijn dochter voor het werk naar de crèche brengen, maar was dat vergeten. De baby zat de hele dag in de wagen en kwam om door warmte en uitdroging.

Twee jaar eerder, in mei 2007, vergat een moeder haar 5 maanden oude baby in de auto. Het jongetje werd teruggevonden toen de moeder zich rond 16 uur bij de pleegmoeder meldde, omdat ze dacht dat haar kind al sinds 's ochtends daar was. (Belga/TE)