Michelle Martin zette jarenlang iedere maand 5 euro opzij als schadevergoeding voor de slachtoffers. Ze begon daar pas mee nadat ze voor de eerste keer een aanvraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling had gedaan. Zo spaarde ze 265 euro bij elkaar.

Tijdens het proces Dutroux werd ze veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 179.000 euro aan de burgerlijke partijen. Haar advocaat liet weten dat wat hem betreft het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers geen voorwaarde is om in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating.

Dozen en keukengerei

Uit haar dossier blijkt niet veel goede wil om de slachtoffers schadeloos te stellen. De ouder s van An en Eefje zagen tot nu toe geen cent van Michelle Martin. Jean Lambrecks, vader van Eefje, kondigde vorige week aan dat hij een aantal bezittingen van Martin in beslag zou nemen. Het ging om spullen die ze had ondergebracht bij de Arme Klaren in Malonne. Lambrecks zag af van de inbeslagname omdat het enkel om wat dozen en keukengerei ging. Het zou teveel kosten om openbaar te verkopen.

Villa en spaargeld

Jean Lambrecks kreeg vrijdag een aangetekend schrijven van de kinderen van Martin in de bus. Zij lieten weten dat de spullen nu op hun naam staan en dat ze dus niet in beslag genomen mogen worden. 'Wij kregen meteen een ingebrekestelling in de bus van de advocaat van de kinderen van Dutroux, om ons erop te wijzen dat alle spullen nu op hun naam staan en wij hen met rust moeten laten. Het spel wordt bijzonder hard gespeeld.'

Vorige week werd duidelijk dat Michelle Martin er alles aan gedaan heeft om maar niets aan de slachtoffers te moeten betalen. Toen haar moeder overleed deed ze afstand van haar erfenis. Een villa en het spaargeld gingen naar de kinderen van Martin.

Juwelen

Uit stukken uit het dossier-Dutroux blijkt dat Martin ook een collectie juwelen op naam van haar moeder liet zetten om er na haar overlijden afstand van te doen, zo schrijft De Morgen. Het gaat om armbanden, ringen, parelkettingen en broches, maar ook om Krugerrands en gouden munten. De collectie is mogelijk meer dan 10.000 euro waard.

De juwelen werden in beslag genomen tijdens een huiszoeking in het kader van het onderzoek Dutroux. Michelle Martin schreef een brief aan de onderzoeksrechter om te zeggen dat de kostbaarheden van haar moeder waren. De brief werd ondertekend door Martin 'met de toestemming' van haar dementerende moeder. Na het overlijden van haar moeder, werden de juwelen eigendom van haar kinderen. (EE)

Michelle Martin zette jarenlang iedere maand 5 euro opzij als schadevergoeding voor de slachtoffers. Ze begon daar pas mee nadat ze voor de eerste keer een aanvraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling had gedaan. Zo spaarde ze 265 euro bij elkaar. Tijdens het proces Dutroux werd ze veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 179.000 euro aan de burgerlijke partijen. Haar advocaat liet weten dat wat hem betreft het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers geen voorwaarde is om in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating. Dozen en keukengerei Uit haar dossier blijkt niet veel goede wil om de slachtoffers schadeloos te stellen. De ouder s van An en Eefje zagen tot nu toe geen cent van Michelle Martin. Jean Lambrecks, vader van Eefje, kondigde vorige week aan dat hij een aantal bezittingen van Martin in beslag zou nemen. Het ging om spullen die ze had ondergebracht bij de Arme Klaren in Malonne. Lambrecks zag af van de inbeslagname omdat het enkel om wat dozen en keukengerei ging. Het zou teveel kosten om openbaar te verkopen. Villa en spaargeld Jean Lambrecks kreeg vrijdag een aangetekend schrijven van de kinderen van Martin in de bus. Zij lieten weten dat de spullen nu op hun naam staan en dat ze dus niet in beslag genomen mogen worden. 'Wij kregen meteen een ingebrekestelling in de bus van de advocaat van de kinderen van Dutroux, om ons erop te wijzen dat alle spullen nu op hun naam staan en wij hen met rust moeten laten. Het spel wordt bijzonder hard gespeeld.' Vorige week werd duidelijk dat Michelle Martin er alles aan gedaan heeft om maar niets aan de slachtoffers te moeten betalen. Toen haar moeder overleed deed ze afstand van haar erfenis. Een villa en het spaargeld gingen naar de kinderen van Martin. Juwelen Uit stukken uit het dossier-Dutroux blijkt dat Martin ook een collectie juwelen op naam van haar moeder liet zetten om er na haar overlijden afstand van te doen, zo schrijft De Morgen. Het gaat om armbanden, ringen, parelkettingen en broches, maar ook om Krugerrands en gouden munten. De collectie is mogelijk meer dan 10.000 euro waard. De juwelen werden in beslag genomen tijdens een huiszoeking in het kader van het onderzoek Dutroux. Michelle Martin schreef een brief aan de onderzoeksrechter om te zeggen dat de kostbaarheden van haar moeder waren. De brief werd ondertekend door Martin 'met de toestemming' van haar dementerende moeder. Na het overlijden van haar moeder, werden de juwelen eigendom van haar kinderen. (EE)