De Franse minister van Justitie Michel Mercier heeft woensdag verklaard dat hij "niet van plan is om ja te zeggen" op de vraag om Michelle Martin op te vangen in een Frans klooster. Martin is de voormalige echtgenote van Marc Dutroux.

Conventie

"We hebben nog geen formele vraag ontvangen in verband met de opvang van Michelle Martin, zo zei de minister. Als dat het geval zou zijn, dan "zullen we de conventie die België en Frankrijk verbindt, toepassen, en zullen de zaken bekeken worden. Wat mij betreft, heb ik niet de intentie om ja te zeggen."

Obstakel

De Belgische justitie heeft dinsdag het laatste obstakel opgeheven voor de vrijlating van de ex-vrouw van Dutroux. Martin wacht nog altijd op groen licht van Parijs om naar een Frans klooster te kunnen trekken. De weigering van Frankrijk betekent mogelijk dat ze voorlopig nog niet vrij kan komen. (Belga/EE)

De Franse minister van Justitie Michel Mercier heeft woensdag verklaard dat hij "niet van plan is om ja te zeggen" op de vraag om Michelle Martin op te vangen in een Frans klooster. Martin is de voormalige echtgenote van Marc Dutroux. Conventie "We hebben nog geen formele vraag ontvangen in verband met de opvang van Michelle Martin, zo zei de minister. Als dat het geval zou zijn, dan "zullen we de conventie die België en Frankrijk verbindt, toepassen, en zullen de zaken bekeken worden. Wat mij betreft, heb ik niet de intentie om ja te zeggen." Obstakel De Belgische justitie heeft dinsdag het laatste obstakel opgeheven voor de vrijlating van de ex-vrouw van Dutroux. Martin wacht nog altijd op groen licht van Parijs om naar een Frans klooster te kunnen trekken. De weigering van Frankrijk betekent mogelijk dat ze voorlopig nog niet vrij kan komen. (Belga/EE)