Michelle Martin, de ex-vrouw van moordenaar Marc Dutroux, staat op het punt om een nieuwe aanvraag -de vijfde- in te dienen voor haar voorwaardelijke invrijheidstelling. Dat schrijft Le Soir.

Martin werd in 2004 tot dertig jaar cel veroordeeld. De krant haalt de informatie over een nieuwe aanvraag bij de slachtoffers van Dutroux. Volgens meester Jean-Philippe Rivière, advocaat van Sabine Dardenne, is de voorstelling van een nieuw reclasseringsplan voor Martin "voor zeer binnenkort". Zo'n plan is een voorwaarde om te worden vrijgelaten.

Gesloten deuren

Meester Georges-Henri Beauthier, de advocaat van Laetitia Delhez, zegt in de krant dat de nieuwe aanvraag "één van de volgende dagen" zou gebeuren achter gesloten deuren. Hij bevestigt aan Le Soir dat hij een uitnodiging heeft ontvangen van de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen om de informatie over zijn cliënte te actualiseren.

Negatief advies

Ook Jean-Denis Lejeune, vader van de vermoorde Julie, heeft een gelijkaardige brief van de rechtbank ontvangen.

Huidig minister van Justitie, Annemie Turtelboom, zegt in Le Soir dat ze een negatief advies heeft uitgebracht om penitentiair verlof toe te staan aan Martin. (Belga/EE)

Michelle Martin, de ex-vrouw van moordenaar Marc Dutroux, staat op het punt om een nieuwe aanvraag -de vijfde- in te dienen voor haar voorwaardelijke invrijheidstelling. Dat schrijft Le Soir. Martin werd in 2004 tot dertig jaar cel veroordeeld. De krant haalt de informatie over een nieuwe aanvraag bij de slachtoffers van Dutroux. Volgens meester Jean-Philippe Rivière, advocaat van Sabine Dardenne, is de voorstelling van een nieuw reclasseringsplan voor Martin "voor zeer binnenkort". Zo'n plan is een voorwaarde om te worden vrijgelaten. Gesloten deuren Meester Georges-Henri Beauthier, de advocaat van Laetitia Delhez, zegt in de krant dat de nieuwe aanvraag "één van de volgende dagen" zou gebeuren achter gesloten deuren. Hij bevestigt aan Le Soir dat hij een uitnodiging heeft ontvangen van de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen om de informatie over zijn cliënte te actualiseren. Negatief advies Ook Jean-Denis Lejeune, vader van de vermoorde Julie, heeft een gelijkaardige brief van de rechtbank ontvangen. Huidig minister van Justitie, Annemie Turtelboom, zegt in Le Soir dat ze een negatief advies heeft uitgebracht om penitentiair verlof toe te staan aan Martin. (Belga/EE)