De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen besliste maandag dat er geen bezwaren meer zijn tegen de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de vroegere echtgenote van Marc Dutroux. Er kon nog cassatie aangetekend worden tot dinsdag 16u. Dat gebeurde niet.

Martin mag volgens de procureur-generaal dus binnen enkele weken de gevangenis verlaten. Het parket-generaal liet dinsdag wel weten dat er eerst nog een akkoord nodig is van de Franse overheid. Michelle Martin heeft immers de wens geuit zich in een Frans klooster te vestigen.

Manifestatie

Een aantal burgers verzamelde dinsdag om 16 uur voor het Justitiepaleis in Brussel om te protesteren tegen de voorwaardelijke vrijlating van Martin. De oproep werd gedaan via Facebook en er zouden minstens 2.500 mensen aanwezig zijn. (TE)

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen besliste maandag dat er geen bezwaren meer zijn tegen de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de vroegere echtgenote van Marc Dutroux. Er kon nog cassatie aangetekend worden tot dinsdag 16u. Dat gebeurde niet. Martin mag volgens de procureur-generaal dus binnen enkele weken de gevangenis verlaten. Het parket-generaal liet dinsdag wel weten dat er eerst nog een akkoord nodig is van de Franse overheid. Michelle Martin heeft immers de wens geuit zich in een Frans klooster te vestigen. Manifestatie Een aantal burgers verzamelde dinsdag om 16 uur voor het Justitiepaleis in Brussel om te protesteren tegen de voorwaardelijke vrijlating van Martin. De oproep werd gedaan via Facebook en er zouden minstens 2.500 mensen aanwezig zijn. (TE)