Michelle Martin: 30 agenten klaar voor beveiliging klooster Malonne

Dertig voltijdse agenten zijn nodig voor de bescherming van het klooster in Malonne dat Michelle Martin wil opvangen. Dat meldt de vakbond VSOA-politie donderdagavond.

De bond vindt dat “geen redelijke oplossing”, wegens de hoge maatschappelijke kosten.

Personeelstekort

“Iedereen is het er mee eens dat de geïntegreerde politie lijdt onder een groot personeelstekort. Ook is iedereen er mee akkoord dat de federale politie dit personeelstekort het meeste voelt. Maar op vraag van de politiezone Namen zal de federale politie 30 ‘full times’ ter beschikking stellen gedurende onbekende tijd om het klooster van Malonne te beveiligen. De logica is ver te zoeken”, luidt het in een mededeling van de politievakbond.

De bond zegt ook te betreuren “dat een individueel probleem – dat uiteraard zeer gevoelig ligt – zo veel energie en middelen kost aan de gemeenschap en de dienstverlening van de politie aan de bevolking in het bijzonder.”

Stakingsaanzeggingen

VSOA benadrukt voorts dat het er zelf pas via stakingsaanzeggingen en acties in slaagt om het personeelsbestand met 5 procent op te laten trekken,en dat “in eenheden en diensten waar er soms 25 procent van het voorziene personeel ontbreekt”.

“Wij stellen vast dat enkele lawaaierige optredens in de media en een potentieel risico volstonden om een uitbundig gebruik van capaciteit te verantwoorden”. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content