Michèle Martin mag naar Toscaans tentenkamp verhuizen

09/01/14 om 04:35 - Bijgewerkt om 05:59

Michelle Martin mag naar Italië om te zien of ze een nieuw leven kan starten in een evangelisch tentenkamp in Toscane. Dat het de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen vorige week beslist.

Michèle Martin mag naar Toscaans tentenkamp verhuizen

Michèle Martin © Image Globe

Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van informatie van de krantengroep Sudpresse. Omdat het klooster in Malonne de deuren zal sluiten, moet de ex van Marc Dutroux op zoek naar een nieuw onderkomen. Martin wil nu in het Italiaanse tentenkamp verblijven. Ze mag van de strafuitvoeringsrechtbank zeven dagen in het kamp verblijven, om er de bewoners te overtuigen. Martin mag er bovendien alleen naartoe gaan.

'Niks afgesproken'

"Ze is hier welkom om zich te ko­men bezinnen", zegt pastor Paul Schafer van het tentenkamp. "Maar dat ze hier komt wonen? Daar is niks over afgesproken." Zonder nieuwe thuis moet Martin terug naar de gevangenis.

Het kamp "Cristo è la risposta­" is gelegen in het dorpje Bagno a Ripoli, op vijf kilometer van Firen­ze. Er wonen zowat 80 mensen van ver­schillende nationaliteiten in caravans en tenten. (Belga/TV)

Onze partners