De premier verklaarde vrijdag bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel dat de 'bal nu in het kamp van de fracties in het parlement ligt', maar hij is wel van plan om nog het hele komende weekend met die fracties te overleggen, zo klinkt het in zijn entourage.

'De premier zal het hele weekend hard voort werken om ervoor te zorgen dat de begroting goedgekeurd wordt. Hij zal verder contacten leggen met de partijen over het budget.'

De begroting voor volgend jaar moet donderdag gestemd worden in de Kamer. Maar omdat de oranje-blauwe coalitie van Michel geen meerderheid heeft in het parlement, en het standpunt van N-VA - die de begroting vanuit de regering nog mee heeft uitgewerkt - nog onduidelijk is, is de goedkeuring allesbehalve een zekerheid.

'Ik heb de indruk dat het onverantwoordelijk zou zijn van wie de begroting heeft uitgewerkt, om ze daarna niet goed te keuren', zei Michel vrijdagochtend nog.

Motie

Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaf vrijdag op Radio 1 nog geen duidelijkheid over de houding van zijn partij. 'Vraag is of het geheel van de afspraken wordt uitgevoerd of niet', zei hij.

Volgens de N-VA'er is het moment van de waarheid dinsdag: de oppositie met N-VA heeft de premier woensdag in een ordemotie gevraagd om tegen volgende week dinsdag naar het parlement te komen met een regeringsverklaring en om het vertrouwen van de Kamer te vragen.

De premier verklaarde vrijdag bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel dat de 'bal nu in het kamp van de fracties in het parlement ligt', maar hij is wel van plan om nog het hele komende weekend met die fracties te overleggen, zo klinkt het in zijn entourage. 'De premier zal het hele weekend hard voort werken om ervoor te zorgen dat de begroting goedgekeurd wordt. Hij zal verder contacten leggen met de partijen over het budget.'De begroting voor volgend jaar moet donderdag gestemd worden in de Kamer. Maar omdat de oranje-blauwe coalitie van Michel geen meerderheid heeft in het parlement, en het standpunt van N-VA - die de begroting vanuit de regering nog mee heeft uitgewerkt - nog onduidelijk is, is de goedkeuring allesbehalve een zekerheid. 'Ik heb de indruk dat het onverantwoordelijk zou zijn van wie de begroting heeft uitgewerkt, om ze daarna niet goed te keuren', zei Michel vrijdagochtend nog. Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaf vrijdag op Radio 1 nog geen duidelijkheid over de houding van zijn partij. 'Vraag is of het geheel van de afspraken wordt uitgevoerd of niet', zei hij. Volgens de N-VA'er is het moment van de waarheid dinsdag: de oppositie met N-VA heeft de premier woensdag in een ordemotie gevraagd om tegen volgende week dinsdag naar het parlement te komen met een regeringsverklaring en om het vertrouwen van de Kamer te vragen.