Michel wijst tegenvoorstel Franstalige cipiersbonden af: 'Onderhandelingen zijn afgelopen'

08/06/16 om 22:17 - Bijgewerkt om 22:17

"De onderhandelingen zijn afgelopen." Dat is het antwoord van premier Charles Michel op het tegenvoorstel dat de Franstalige cipiersbonden CGSP-AMiO en CSC hebben gelanceerd.

Michel wijst tegenvoorstel Franstalige cipiersbonden af: 'Onderhandelingen zijn afgelopen'

© Belga

De twee Franstalige vakbonden, die nog steeds aan het staken zijn in de Brusselse en Waalse gevangenissen, hebben het akkoord dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) met de andere bonden sloot, afgewezen. Ze vragen in een tegenvoorstel dat de 7.075 voltijdse equivalenten (FTE's) worden behouden tot het einde van de regeerperiode, hoewel ze aanvankelijk gevraagd hadden om het kader van 2014 te behouden, te weten 7.241 FTE's.

Maar de regering laat via de woordvoerder van premier Charles Michel (MR) verstaan dat er van nieuwe onderhandelingen geen sprake meer kan zijn.

'Ze mogen komen tekenen'

"Minister Geens heeft twaalf keer samengezeten met de vakbonden op één maand. De onderhandelingen zijn afgelopen. Twee derde van de vakbonden keurt het akkoord met minister Geens goed. De minister zal het nu in de praktijk brengen." De drie Nederlandstalige bonden ACV, ACOD en VSOA en de Franstalige liberale vakbond SLFP keurden het protocolakkoord van Geens vorige week goed. "Minister Geens en de regering blijven ter beschikking om CGSP en CSC te ontvangen om het akkoord te ondertekenen", aldus de mededeling van de woordvoerder. "Het akkoord voorziet in 480 bijkomende bewakers, gevangenisrenovatie en zelfs, via het Masterplan, de bouw van nieuwe gevangenissen. Dat is een erg mooie inspanning."

(Belga/RR)

Onze partners