Charles Michel, die dinsdag werd aangeduid om Europees president Donald Tusk op te volgen, hulde zich sindsdien, met uitzondering van een korte persconferentie na de Europese top, in stilzwijgen. Speculaties over hoe de MR de komende maanden zal evolueren staken intussen de kop op. Michels mandaat als voorzitter van de Franstalige liberalen loopt in theorie tot het einde van de regeringsonderhandelingen, die hij voor zijn partij leidt. Maar de complexiteit van de politieke situatie na de verkiezingen zou er kunnen voor zorgen dat die uitlopen tot 1 december.

Donderdagavond sprak Michel voor het eerst over de fakkel overdragen. Hij deed dit toen hij het woord nam voor de lokale verkozenen in Perwez in Waals-Brabant, waar hij in mei verkozen werd.

'Tussen nu en december gaan we proberen, in gesloten rangen en in eenheid, ervoor te zorgen dat die onderhandelingen zo goed mogelijk kunnen verlopen om het project te organiseren waarin wij geloven. Het is bijzonder voor mij om daarover te spreken. We gaan de overgang organiseren en zuurstof geven zodat we een nieuwe bladzijde kunnen omslaan', zei Michel daarover.

'Zeer luide oppositie'

Michel verdedigde de keuze voor een Zweedse coalitie, die volgens hem noodzakelijk was voor de stabiliteit van het land en op socio-economisch vlak. 'Deze regeringssamenstelling was uitzonderlijk: slechts één Franstalige partij en dus een zeer luide oppositie.' De MR verloor stemmen bij de verkiezingen in mei. 'We moeten proberen om de komende vijf jaar helder te zijn in onze diagnose, over onze sterke en zwakke punten, om een aantal teleurgestelde burgers terug te winnen'.

Charles Michel, die dinsdag werd aangeduid om Europees president Donald Tusk op te volgen, hulde zich sindsdien, met uitzondering van een korte persconferentie na de Europese top, in stilzwijgen. Speculaties over hoe de MR de komende maanden zal evolueren staken intussen de kop op. Michels mandaat als voorzitter van de Franstalige liberalen loopt in theorie tot het einde van de regeringsonderhandelingen, die hij voor zijn partij leidt. Maar de complexiteit van de politieke situatie na de verkiezingen zou er kunnen voor zorgen dat die uitlopen tot 1 december. Donderdagavond sprak Michel voor het eerst over de fakkel overdragen. Hij deed dit toen hij het woord nam voor de lokale verkozenen in Perwez in Waals-Brabant, waar hij in mei verkozen werd.'Tussen nu en december gaan we proberen, in gesloten rangen en in eenheid, ervoor te zorgen dat die onderhandelingen zo goed mogelijk kunnen verlopen om het project te organiseren waarin wij geloven. Het is bijzonder voor mij om daarover te spreken. We gaan de overgang organiseren en zuurstof geven zodat we een nieuwe bladzijde kunnen omslaan', zei Michel daarover. Michel verdedigde de keuze voor een Zweedse coalitie, die volgens hem noodzakelijk was voor de stabiliteit van het land en op socio-economisch vlak. 'Deze regeringssamenstelling was uitzonderlijk: slechts één Franstalige partij en dus een zeer luide oppositie.' De MR verloor stemmen bij de verkiezingen in mei. 'We moeten proberen om de komende vijf jaar helder te zijn in onze diagnose, over onze sterke en zwakke punten, om een aantal teleurgestelde burgers terug te winnen'.