Michel over Soedan: 'nooit formele beslissing geweest in ministerraad'

26/09/17 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: Belga

De afspraken met Soedan over de identificatiemissie in ons land zijn geen voorwerp geweest van een beslissing op de ministerraad. Dat heeft premier Charles Michel dinsdag laten verstaan in de Kamer.

Michel over Soedan: 'nooit formele beslissing geweest in ministerraad'

Charles Michel, 26 september 2017. © Belga

Op de agenda van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken staan dinsdagmorgen zowat dertig vragen aan de premier ingeschreven, waaronder een hele rist over de Soedanese afvaardiging in ons land die moet identificeren of transitmigranten in de buurt van het Maximiliaanpark uit Soedan afkomstig zijn. Daarover rezen de voorbije dagen kritische vragen, vooral als gevolg van de aard van het regime in Khartoem.

Delen

Er is nooit een formele beslissing over geweest in de ministerraad.

Premier Charles Michel

Bij de voorafgaande regeling van de werkzaamheden drong de oppositie erop aan inzage te kunnen krijgen in de concrete afspraken met Soedan. 'Ik heb geen document. Er is nooit een formele beslissing over geweest in de ministerraad', antwoordde de premier.

Daarop vroeg de oppositie om bij het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) het akkoord op te vragen. 'Ik neem aan dat de staatssecretaris, die we allemaal hebben zien blinken naast de ambassadeur van Soedan, minstens de zorgvuldigheid aan de dag heeft gelegd om de afspraken met Soedan op papier te zetten', stelde Dirk Van der Maelen (SP.A). Uiteindelijk werd beslist gewoon over te gaan tot de orde van de dag.

Onze partners