De federale regering heeft donderdag beslist om het federale
crisisbeheer van de Mexicaanse grieppandemie op te
heffen.

Er doen zich immers nog nauwelijks gevallen van de A/H1N1-griep voor. De betrokken overheden blijven wel waakzaam via het Interministerieel Commissariaat Influenza.

De pandemie werd in april uitgeroepen, maar er deden zich veel minder gevallen van de Mexicaanse griep voor dan gevreesd.

De overheid bestelde miljoenen vaccins tegen de ziekte, maar besliste later een deel van de bestelling te annuleren.

Uiteindelijk bleken 214.531 personen een besmetting te hebben opgelopen. Er vielen negentien doden in België.

Intussen willen enkele leden van het Europees Parlement nagaan of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet heeft overdreven door de Mexicaanse griep als wereldwijde pandemie uit te roepen.

Ze willen weten of de WHO zich eventueel heeft laten leiden door de farmaceutische industrie.

De federale regering heeft donderdag beslist om het federale crisisbeheer van de Mexicaanse grieppandemie op te heffen. Er doen zich immers nog nauwelijks gevallen van de A/H1N1-griep voor. De betrokken overheden blijven wel waakzaam via het Interministerieel Commissariaat Influenza.De pandemie werd in april uitgeroepen, maar er deden zich veel minder gevallen van de Mexicaanse griep voor dan gevreesd.De overheid bestelde miljoenen vaccins tegen de ziekte, maar besliste later een deel van de bestelling te annuleren.Uiteindelijk bleken 214.531 personen een besmetting te hebben opgelopen. Er vielen negentien doden in België.Intussen willen enkele leden van het Europees Parlement nagaan of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet heeft overdreven door de Mexicaanse griep als wereldwijde pandemie uit te roepen. Ze willen weten of de WHO zich eventueel heeft laten leiden door de farmaceutische industrie.