Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren afkomstig uit Polen in enkele honderden restaurants verspreid over ons land.

Het Voedselagentschap brengt de betrokken restauranthouders op de hoogte vraagt hen de eieren niet meer te gebruiken. De eieren zouden al in zeven Europese landen, waaronder België en Nederland, een honderdtal besmettingen met salmonella hebben veroorzaakt.

Voorlopig zijn er geen kleinhandelaars betrokken, zo meldt het Voedselagentschap donderdag.

Het gaat om eieren met de code "3PL30221***" (*** kunnen eender welke cijfers zijn). Horeca-uitbaters met vragen kunnen contact opnemen met hun Provinciale Controle-eenheid.

(Belga/JH)

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren afkomstig uit Polen in enkele honderden restaurants verspreid over ons land. Het Voedselagentschap brengt de betrokken restauranthouders op de hoogte vraagt hen de eieren niet meer te gebruiken. De eieren zouden al in zeven Europese landen, waaronder België en Nederland, een honderdtal besmettingen met salmonella hebben veroorzaakt. Voorlopig zijn er geen kleinhandelaars betrokken, zo meldt het Voedselagentschap donderdag.Het gaat om eieren met de code "3PL30221***" (*** kunnen eender welke cijfers zijn). Horeca-uitbaters met vragen kunnen contact opnemen met hun Provinciale Controle-eenheid. (Belga/JH)