Bij de fraude zijn mogelijk verschillende firma's betrokken. Het onderzoek is in handen van de onderzoeksrechter in Antwerpen en wordt uitgevoerd door het milieuteam van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen. In het kader van het onderzoek werd ook een Joint Investigation Team met Nederland opgestart. Het parket wil voorlopig niet meer informatie kwijt over de zaak, maar belooft een update van de communicatie later op de dag.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA), eveneens bevoegd voor Omgeving, was op de hoogte gebracht van de actie en heeft, aanvullend op de gerechtelijke en politionele actie, een bestuurlijke actie laten uitvoeren door de afdeling Handhaving van het departement Omgeving en de Mestbank van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). De handhavers van deze diensten begeven zich op dit moment naar de betrokken locaties voor de uitvoering van bestuurlijke handhavingsacties, zegt minister Demir. 'Al deze acties moeten er samen voor zorgen dat alle feiten naar boven komen.'

Burgerlijke partij

Over de inhoud van de dossiers en de identiteit van de betrokkenen kan de minister voorts niets kwijt om het belang van het onderzoek niet te schaden. 'Onze milieuwetgeving dient bij uitstek om Vlaanderen en alle Vlamingen die er leven te beschermen. Elke overtreding hiervan is puur crimineel gedrag, brengt ons milieu en de gezondheid van alle Vlamingen in het gedrang en moet, zonder pardon, bestraft worden', zegt minister Demir nog. De Vlaamse overheid zal zich dan ook burgerlijke partij stellen in het gerechtelijk onderzoek, zodra dat mogelijk is.

Bij de fraude zijn mogelijk verschillende firma's betrokken. Het onderzoek is in handen van de onderzoeksrechter in Antwerpen en wordt uitgevoerd door het milieuteam van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen. In het kader van het onderzoek werd ook een Joint Investigation Team met Nederland opgestart. Het parket wil voorlopig niet meer informatie kwijt over de zaak, maar belooft een update van de communicatie later op de dag. Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA), eveneens bevoegd voor Omgeving, was op de hoogte gebracht van de actie en heeft, aanvullend op de gerechtelijke en politionele actie, een bestuurlijke actie laten uitvoeren door de afdeling Handhaving van het departement Omgeving en de Mestbank van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). De handhavers van deze diensten begeven zich op dit moment naar de betrokken locaties voor de uitvoering van bestuurlijke handhavingsacties, zegt minister Demir. 'Al deze acties moeten er samen voor zorgen dat alle feiten naar boven komen.' Burgerlijke partijOver de inhoud van de dossiers en de identiteit van de betrokkenen kan de minister voorts niets kwijt om het belang van het onderzoek niet te schaden. 'Onze milieuwetgeving dient bij uitstek om Vlaanderen en alle Vlamingen die er leven te beschermen. Elke overtreding hiervan is puur crimineel gedrag, brengt ons milieu en de gezondheid van alle Vlamingen in het gedrang en moet, zonder pardon, bestraft worden', zegt minister Demir nog. De Vlaamse overheid zal zich dan ook burgerlijke partij stellen in het gerechtelijk onderzoek, zodra dat mogelijk is.