Een man die zaterdag vier mensen heeft neergestoken in het Waalse Seraing zegt een bewonderaar te zijn van seriemoordenaars. Uit het onderzoek is gebleken dat hij zelf een potentiële seriemoordenaar is die op die manier wilde beroemd worden.

In een café-restaurant stak de 26-jarige Giovanni Argento zaterdagnamiddag de vriend van zijn moeder neer. De man werd geraakt aan de halsslagader en in de buurt van de borstkas. Ook drie andere gasten werden neergestoken.

De dader werd onmiddellijk opgepakt. Aan de politie verklaarde hij een stem in zijn hoofd te hebben gehoord die hem de opdracht gaf verschillende mensen messteken toe te dienen.

Dader wou bloedbad aanrichten

Argento - een bekende bij het gerecht - zei het spijtig te vinden dat er geen doden zijn gevallen.

De man beweert een bewonderaar te zijn van seriemoordenaars. Nadat hij was opgepakt, hield hij niet op te praten over de jonge Duitser Tim Kretschmer die in Winnenden en omstreken onlangs vijftien mensen neerschoot.

Aan de speurders verklaarde Argento dat hij een bloedbad wou aanrichten en zoveel mogelijk mensen wou ombrengen om bewonderd te worden door aanhangers van seriemoordenaars.

Tijdens een huiszoeking werd bij hem literatuur en video's, DVD's en CD's over seriemoordenaars gevonden.

Een man die zaterdag vier mensen heeft neergestoken in het Waalse Seraing zegt een bewonderaar te zijn van seriemoordenaars. Uit het onderzoek is gebleken dat hij zelf een potentiële seriemoordenaar is die op die manier wilde beroemd worden.In een café-restaurant stak de 26-jarige Giovanni Argento zaterdagnamiddag de vriend van zijn moeder neer. De man werd geraakt aan de halsslagader en in de buurt van de borstkas. Ook drie andere gasten werden neergestoken.De dader werd onmiddellijk opgepakt. Aan de politie verklaarde hij een stem in zijn hoofd te hebben gehoord die hem de opdracht gaf verschillende mensen messteken toe te dienen.Dader wou bloedbad aanrichtenArgento - een bekende bij het gerecht - zei het spijtig te vinden dat er geen doden zijn gevallen.De man beweert een bewonderaar te zijn van seriemoordenaars. Nadat hij was opgepakt, hield hij niet op te praten over de jonge Duitser Tim Kretschmer die in Winnenden en omstreken onlangs vijftien mensen neerschoot.Aan de speurders verklaarde Argento dat hij een bloedbad wou aanrichten en zoveel mogelijk mensen wou ombrengen om bewonderd te worden door aanhangers van seriemoordenaars.Tijdens een huiszoeking werd bij hem literatuur en video's, DVD's en CD's over seriemoordenaars gevonden.