Peter Mertens, voorzitter van PVDA-PTB, is op de koffie geweest bij het PS-voorzittersduo Elio Di Rupo en Paul Magnette om van gedachten te wisselen over de vorming van een Waalse regering en een regering van de Franse gemeenschap.

De uiterst linkse partij van Mertens slaagde er op 25 mei in twee zitjes te veroveren in het Waals parlement, vier in het Brussels parlement en twee (Franstalige) in de Kamer. Voor het Vlaams parlement kon de PVDA geen zetel in de wacht slepen.

Mertens is de enige Nederlandstalige partijvoorzitter die door het duo Di Rupo-Magnette is uitgenodigd voor een gesprek over de regeringsvorming langs Franstalige kant. 'Wij zijn een tweetalige partij, zoals de Rode Duivels een tweetalige ploeg zijn. Dat kan misschien absurd lijken in een context waarin sommigen pleiten voor een splitsing van het land, maar wij zijn een tweetalige partij', zo zei Mertens voor aanvang van het gesprek.

Mertens wilde het tijdens het gesprek vooral hebben over investeringen in het onderwijs, de herfinanciering van de gemeenten, betere openbare dienstverlening en inspanningen rond arbeid. (Belga/SD)

De uiterst linkse partij van Mertens slaagde er op 25 mei in twee zitjes te veroveren in het Waals parlement, vier in het Brussels parlement en twee (Franstalige) in de Kamer. Voor het Vlaams parlement kon de PVDA geen zetel in de wacht slepen. Mertens is de enige Nederlandstalige partijvoorzitter die door het duo Di Rupo-Magnette is uitgenodigd voor een gesprek over de regeringsvorming langs Franstalige kant. 'Wij zijn een tweetalige partij, zoals de Rode Duivels een tweetalige ploeg zijn. Dat kan misschien absurd lijken in een context waarin sommigen pleiten voor een splitsing van het land, maar wij zijn een tweetalige partij', zo zei Mertens voor aanvang van het gesprek. Mertens wilde het tijdens het gesprek vooral hebben over investeringen in het onderwijs, de herfinanciering van de gemeenten, betere openbare dienstverlening en inspanningen rond arbeid. (Belga/SD)