Eén op de vijf Vlamingen is er niet van overtuigd dat mensen de oorzaak zijn van de klimaatverandering. Dat blijkt uit een enquête die wetenschapsblad Eos hield onder zijn lezers. Toch houden heel wat Vlamingen in hun dagelijkse activiteiten rekening met milieuvriendelijkheid.

Een op de vijf Vlamingen vindt dat de mens niet de belangrijkste verantwoordelijke is voor de klimaatverandering. Dat is een van de opvallendste resultaten uit de enquête over wetenschap en technologie van het maandblad Eos.

Alternatief

Slechts 30 procent ziet de mens als belangrijkste verantwoordelijke. Negentien procent van de ondervraagden vindt dat de mens geen enkele schuld treft. Bij de 55-plussers is dat zelfs 30 procent.

Toch hebben de Vlamingen wel degelijk oog voor het klimaat of milieu. Zo laat 78 procent onder hen de wagen wel eens aan de kant staan voor een milieuvriendelijker alternatief. Ook in zijn koop- of eetgewoontes kiest de Vlaming af en toe voor lokale producten (90 pct) en wat minder vlees of vis (62 pct). Jongeren blijken wel hardnekkige vleeseters: 46 procent geeft aan nooit vegetarisch te eten. (Belga/EE)

Eén op de vijf Vlamingen is er niet van overtuigd dat mensen de oorzaak zijn van de klimaatverandering. Dat blijkt uit een enquête die wetenschapsblad Eos hield onder zijn lezers. Toch houden heel wat Vlamingen in hun dagelijkse activiteiten rekening met milieuvriendelijkheid.Een op de vijf Vlamingen vindt dat de mens niet de belangrijkste verantwoordelijke is voor de klimaatverandering. Dat is een van de opvallendste resultaten uit de enquête over wetenschap en technologie van het maandblad Eos.Alternatief Slechts 30 procent ziet de mens als belangrijkste verantwoordelijke. Negentien procent van de ondervraagden vindt dat de mens geen enkele schuld treft. Bij de 55-plussers is dat zelfs 30 procent. Toch hebben de Vlamingen wel degelijk oog voor het klimaat of milieu. Zo laat 78 procent onder hen de wagen wel eens aan de kant staan voor een milieuvriendelijker alternatief. Ook in zijn koop- of eetgewoontes kiest de Vlaming af en toe voor lokale producten (90 pct) en wat minder vlees of vis (62 pct). Jongeren blijken wel hardnekkige vleeseters: 46 procent geeft aan nooit vegetarisch te eten. (Belga/EE)