Er zijn nog altijd problemen in de Europese wijk in Brussel door de actie van de melkveehouders, die maandag begon. De Belliardstraat is afgesloten voor het verkeer. En ook de Wetstraat en de buurt rond het Luxemburgplein zijn te mijden, aldus de politie.

De betogers eisten een ontmoeting met de Italiaanse en Franse Europarlementsleden Paolo De Castro (S&D), voorzitter van de commissie Landbouw, en Michel Dantin (PPE), lid van de commissie. "Als die ontmoeting er niet komt, weet ik niet of we de betogers in bedwang zullen kunnen houden. Het zou kunnen dat de acties scherper worden", aldus de woordvoerder van de Europan Milk Board (EMB), Erwin Schöpges.

Ondertussen heeft Paolo De Castro, voorzitter van de commissie Landbouw en Plattelandsontwikkeling van het Europees Parlement, gesproken met de melkproducenten "Laten we samenwerken in plaats van te vechten, want we hebben er allemaal belang bij", aldus De Castro tegen de betogers.

"We hebben de liters melk gezien die tegen onze ruiten gegoten werden. Maar dat is geen positieve zaak. We zijn bezig om jullie situatie te verbeteren", aldus het Italiaanse Europarlementslid. "Ik weet dat de prijs van de melk laag is en jullie productiekosten hoog zijn, maar laat jullie niet gebruiken", zei hij.

Paolo De Castro herhaalde dat de commissie die hij voorzit, voorstander is van een toezichthoudende instantie op de melkprijzen. "We hebben al verbeteringen aangebracht aan de voorstellen van de commissie in die richting."

Melkveehouders willen beslissingen
De voorzitter van de European Milk Board (EMB) vroeg aan De Castro meer dan alleen toespraken. "Het is nu al drie jaar dat u ons mooie woorden geeft. Vandaag willen we beslissingen. Want de volgende keer dat u de ruiten zal moeten schoonmaken, zal het aan de binnenkant zijn, meneer Castro! ", aldus de voorzitter onder een daverend applaus. (Belga/INM)

Er zijn nog altijd problemen in de Europese wijk in Brussel door de actie van de melkveehouders, die maandag begon. De Belliardstraat is afgesloten voor het verkeer. En ook de Wetstraat en de buurt rond het Luxemburgplein zijn te mijden, aldus de politie. De betogers eisten een ontmoeting met de Italiaanse en Franse Europarlementsleden Paolo De Castro (S&D), voorzitter van de commissie Landbouw, en Michel Dantin (PPE), lid van de commissie. "Als die ontmoeting er niet komt, weet ik niet of we de betogers in bedwang zullen kunnen houden. Het zou kunnen dat de acties scherper worden", aldus de woordvoerder van de Europan Milk Board (EMB), Erwin Schöpges. Ondertussen heeft Paolo De Castro, voorzitter van de commissie Landbouw en Plattelandsontwikkeling van het Europees Parlement, gesproken met de melkproducenten "Laten we samenwerken in plaats van te vechten, want we hebben er allemaal belang bij", aldus De Castro tegen de betogers. "We hebben de liters melk gezien die tegen onze ruiten gegoten werden. Maar dat is geen positieve zaak. We zijn bezig om jullie situatie te verbeteren", aldus het Italiaanse Europarlementslid. "Ik weet dat de prijs van de melk laag is en jullie productiekosten hoog zijn, maar laat jullie niet gebruiken", zei hij. Paolo De Castro herhaalde dat de commissie die hij voorzit, voorstander is van een toezichthoudende instantie op de melkprijzen. "We hebben al verbeteringen aangebracht aan de voorstellen van de commissie in die richting." Melkveehouders willen beslissingen De voorzitter van de European Milk Board (EMB) vroeg aan De Castro meer dan alleen toespraken. "Het is nu al drie jaar dat u ons mooie woorden geeft. Vandaag willen we beslissingen. Want de volgende keer dat u de ruiten zal moeten schoonmaken, zal het aan de binnenkant zijn, meneer Castro! ", aldus de voorzitter onder een daverend applaus. (Belga/INM)