Wathelet zegt dat de politieke impasse in ons land lang genoeg heeft geduurd. "Het is tijd om een risico te nemen. Men moet bereid zijn om een compromis te maken. Het is tijd om te beslissen", aldus Wathelet in De Zevende Dag.

"We kunnen niet blijven wachten. Men moet durven beslissen en verantwoordelijkheid nemen", aldus Wathelet. "De verkiezingen zijn een jaar geleden. De kiezers hebben mensen verkozen om te regeren en niet om te wachten", aldus de CDH-staatssecretaris.

Indien de koning na zijn consultaties een formateur in het veld zou sturen, dan is het volgens Wathelet aan die formateur om keuzes te maken. Zo zal de formateur onder meer snel moeten kiezen met hoeveel partijen er wordt voort gepraat. De andere partijen moeten zich daar dan maar bij neerleggen. Het zal dan ook aan de formateur zijn om "iedereen voor zijn verantwoordelijkheid te stellen".

Maandag zet de koning zijn consultaties voort. Dan worden Caroline Gennez (SP.A), Wouter Van Besien (Groen!) en Jean-Michel Javaux (Ecolo) op het paleis verwacht. (Belga)

Wathelet zegt dat de politieke impasse in ons land lang genoeg heeft geduurd. "Het is tijd om een risico te nemen. Men moet bereid zijn om een compromis te maken. Het is tijd om te beslissen", aldus Wathelet in De Zevende Dag. "We kunnen niet blijven wachten. Men moet durven beslissen en verantwoordelijkheid nemen", aldus Wathelet. "De verkiezingen zijn een jaar geleden. De kiezers hebben mensen verkozen om te regeren en niet om te wachten", aldus de CDH-staatssecretaris. Indien de koning na zijn consultaties een formateur in het veld zou sturen, dan is het volgens Wathelet aan die formateur om keuzes te maken. Zo zal de formateur onder meer snel moeten kiezen met hoeveel partijen er wordt voort gepraat. De andere partijen moeten zich daar dan maar bij neerleggen. Het zal dan ook aan de formateur zijn om "iedereen voor zijn verantwoordelijkheid te stellen". Maandag zet de koning zijn consultaties voort. Dan worden Caroline Gennez (SP.A), Wouter Van Besien (Groen!) en Jean-Michel Javaux (Ecolo) op het paleis verwacht. (Belga)