De laureate van de Knack-prijs voor het beste non-fictieartikel was Tess Dejonckheere uit Zonnebeke. Zij haalde het in de hoogste leeftijdscategorie (derde graad secundair).

De prijzen werden op 1 mei uitgereikt tijdens Dranouter aan Zee. Aan de voorronde van de Junior Journalist-wedstrijd, de grootste wedstrijd creatief schrijven in Vlaanderen, namen meer dan 35.000 jongeren uit meer dan 750 scholen deel.

Het thema van dit jaar was milieu, natuur en ecologie. 195 Davidsfonds afdelingen organiseerden een voorronde waarin jonge schrijvers streden om de overwinning in hun leeftijdscategorie.

Uit de 299 lokale winnaars koos een nationale jury van bekende schrijvers (o.m. Dirk Bracke en Gerda Van Erkel) en journalisten (o.m. Stef Wauters en Goedele Wachters) dé Junior Journalisten van 2011.

Maaike Paredis (derde graad lager onderwijs) won met een verhaal over een meisje dat na een spectaculaire metamorfose liever als vlieg in de natuur wil blijven leven.

Alice Boudry (eerste graad secundair) won met een verhaal dat vanuit verschillende invalshoeken een boskap beschrijft. Louise Delodder (tweede graad secundair) pende een grappig interview met een papieren zakje neer.

De winnaars kregen tot 750 euro aan boeken, vakantieweekends, journalistenstages, een ontmoeting met hun favoriete auteur of journalist en een bezoek aan een natuurgebied van Natuurpunt.

De laureate van de Knack-prijs voor het beste non-fictieartikel was Tess Dejonckheere uit Zonnebeke. Zij haalde het in de hoogste leeftijdscategorie (derde graad secundair).De prijzen werden op 1 mei uitgereikt tijdens Dranouter aan Zee. Aan de voorronde van de Junior Journalist-wedstrijd, de grootste wedstrijd creatief schrijven in Vlaanderen, namen meer dan 35.000 jongeren uit meer dan 750 scholen deel. Het thema van dit jaar was milieu, natuur en ecologie. 195 Davidsfonds afdelingen organiseerden een voorronde waarin jonge schrijvers streden om de overwinning in hun leeftijdscategorie. Uit de 299 lokale winnaars koos een nationale jury van bekende schrijvers (o.m. Dirk Bracke en Gerda Van Erkel) en journalisten (o.m. Stef Wauters en Goedele Wachters) dé Junior Journalisten van 2011. Maaike Paredis (derde graad lager onderwijs) won met een verhaal over een meisje dat na een spectaculaire metamorfose liever als vlieg in de natuur wil blijven leven. Alice Boudry (eerste graad secundair) won met een verhaal dat vanuit verschillende invalshoeken een boskap beschrijft. Louise Delodder (tweede graad secundair) pende een grappig interview met een papieren zakje neer. De winnaars kregen tot 750 euro aan boeken, vakantieweekends, journalistenstages, een ontmoeting met hun favoriete auteur of journalist en een bezoek aan een natuurgebied van Natuurpunt.