Burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) van Meise wil dat de bevoegde overheid statiegeld invoert op drankblikjes om die manier de plaag van het zwerfvuil in te dijken.

Aanleiding voor het voorstel is het vele zwerfvuil dat enkele tientallen woonwagenbewoners de afgelopen week achterlieten op een landbouwweide in Meise. "Natuurlijk laten niet alleen woonwagenbewoners maar ook vele anderen zwerfvuil achter", aldus Emmerechts.

Voedsel van dieren

"Op glazen drankflesjes geldt toch ook statiegeld. Waarom wordt het niet ingevoerd voor andere drankverpakkingen? Het zou het probleem van het zwerfvuil drastisch verminderen. Jaarlijks doen we met vrijwilligers in de gemeente een zwerfvuilactie. Het is een schande als je ziet wat er daar allemaal opgehaald wordt", aldus Emmerechts die het voorbije weekend zelf ging helpen om het zwerfvuil dat zigeuners hadden achtergelaten op een landbouwweide op te ruimen. "Als blikjes in het gras blijven liggen, belanden na het maaien stukjes in het eten van de dieren".

De woonwagenbewoners streken begin augustus een eerste keer neer op een carpoolparking langs de A12 in Meise. Nauwelijks een week nadat ze op bevel van de burgemeester waren vertrokken namen ze in Meise hun intrek in een landbouwweide tegenover de Nationale Plantentuin.

Kortgeding

De gemeente spande op basis van het lokale politiereglement dat woonwagens verbiedt langer dan 24 uur op het grondgebied van Meise te verblijven een kortgeding in om hen daar opnieuw weg te krijgen. Emmerechts wil de problematiek aankaarten op een gezamenlijk overleg met omringende gemeenten in september. (Belga/TE)

Burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) van Meise wil dat de bevoegde overheid statiegeld invoert op drankblikjes om die manier de plaag van het zwerfvuil in te dijken. Aanleiding voor het voorstel is het vele zwerfvuil dat enkele tientallen woonwagenbewoners de afgelopen week achterlieten op een landbouwweide in Meise. "Natuurlijk laten niet alleen woonwagenbewoners maar ook vele anderen zwerfvuil achter", aldus Emmerechts. Voedsel van dieren"Op glazen drankflesjes geldt toch ook statiegeld. Waarom wordt het niet ingevoerd voor andere drankverpakkingen? Het zou het probleem van het zwerfvuil drastisch verminderen. Jaarlijks doen we met vrijwilligers in de gemeente een zwerfvuilactie. Het is een schande als je ziet wat er daar allemaal opgehaald wordt", aldus Emmerechts die het voorbije weekend zelf ging helpen om het zwerfvuil dat zigeuners hadden achtergelaten op een landbouwweide op te ruimen. "Als blikjes in het gras blijven liggen, belanden na het maaien stukjes in het eten van de dieren". De woonwagenbewoners streken begin augustus een eerste keer neer op een carpoolparking langs de A12 in Meise. Nauwelijks een week nadat ze op bevel van de burgemeester waren vertrokken namen ze in Meise hun intrek in een landbouwweide tegenover de Nationale Plantentuin. Kortgeding De gemeente spande op basis van het lokale politiereglement dat woonwagens verbiedt langer dan 24 uur op het grondgebied van Meise te verblijven een kortgeding in om hen daar opnieuw weg te krijgen. Emmerechts wil de problematiek aankaarten op een gezamenlijk overleg met omringende gemeenten in september. (Belga/TE)