Meeuws over vastgoedrel rond Land Invest Group: 'Ik heb spijt'

06/12/17 om 22:58 - Bijgewerkt om 22:57

Bron: Belga

'Ik heb heel veel spijt en ik ben kwaad op mezelf', dat zegt Tom Meeuws donderdagavond in een eerste reactie aan VTM Nieuws na de vastgoedrel rond Land Invest Group.

Meeuws over vastgoedrel rond Land Invest Group: 'Ik heb spijt'

Tom Meeuws © ID/ photo agency

Meeuws had in een opiniestuk kritiek op de nauwe banden tussen het stadsbestuur en vastgoedmakelaars. Burgemeester Bart De Wever en verschillende schepenen waren uitgenodigd op een verjaardagsfeest van één van de aandeelhouders van Land Invest Group in het Antwerpse sterrenrestaurant het fornuis. Toen beelden van die ontmoeting werden gepubliceerd door de nieuwswebsite Apache.be, reageerde Meeuws.

Volgens de Antwerpse sp.a-voorzitter gooiden vastgoedontwikkelaars het met een 'paaitaks' op een akkoordje met het stadsbestuur. In een opiniestuk schreef Meeuws dat 'wie in Antwerpen de bouwkundige voorschriften aan zijn laars wil lappen' maar beter kon aankloppen bij het stadsbestuur. Die uitspraak kwam als een boomerang terug in zijn gezicht toen bleek dat Meeuws als consultant zelf nauwe contacten onderhield en zelfs gaan eten was met een bouwpromotor in hetzelfde restaurant als het stadsbestuur.

Onze partners