De Walen houden meer dan ooit vast aan België en willen niet weten van separatisme of aansluiting bij een buurland. Dat blijkt uit een peiling van de krantengroep Sud Presse, waarvan het eerste deel dinsdag gepubliceerd is. Van de Walen voelt 64,4 procent zich op de eerste plaats Belg. Slechts 15,4 procent voelt zich "Waal" en 12,7 procent "Europeaan".

Walen zijn België goedgezind

Bovendien vindt 59,8 procent dat Wallonië niet moet scheiden van Vlaanderen, 26,8 procent van de Walen is daar wel voorstander van. Uit de peiling blijkt ook dat 53,7 procent van de ondervraagde Walen helemaal niet te vinden is voor een aansluiting van Wallonië bij een buurland. Zowat 34,5 procent wil niet dat de rol van de koning ingeperkt wordt.

Als Wallonië dan toch bij een ander land moet aansluiten, kiezen de Walen op de eerste plaats voor Luxemburg (47,7 procent), gevolgd door Frankrijk (33,8 procent). Bijna de helft van de Walen (47,4 procent) vindt dat openbare diensten in Wallonië te gepolitiseerd zijn. (Belga)

De Walen houden meer dan ooit vast aan België en willen niet weten van separatisme of aansluiting bij een buurland. Dat blijkt uit een peiling van de krantengroep Sud Presse, waarvan het eerste deel dinsdag gepubliceerd is. Van de Walen voelt 64,4 procent zich op de eerste plaats Belg. Slechts 15,4 procent voelt zich "Waal" en 12,7 procent "Europeaan". Walen zijn België goedgezind Bovendien vindt 59,8 procent dat Wallonië niet moet scheiden van Vlaanderen, 26,8 procent van de Walen is daar wel voorstander van. Uit de peiling blijkt ook dat 53,7 procent van de ondervraagde Walen helemaal niet te vinden is voor een aansluiting van Wallonië bij een buurland. Zowat 34,5 procent wil niet dat de rol van de koning ingeperkt wordt. Als Wallonië dan toch bij een ander land moet aansluiten, kiezen de Walen op de eerste plaats voor Luxemburg (47,7 procent), gevolgd door Frankrijk (33,8 procent). Bijna de helft van de Walen (47,4 procent) vindt dat openbare diensten in Wallonië te gepolitiseerd zijn. (Belga)