Dat staat in het jongste rapport van de Vlaamse Vereniging van Behandelingscentra Verslaafdenzorg (VVBV) waarover De Standaard en Het Nieuwsblad maandag berichtten.

"Jonge mannen met een cannabisverslaving waren vroeger al in de twintig voor ze de stap naar de hulpverlening zetten. De jongste jaren zijn er steeds meer 15- tot 19-jarigen bijgekomen en zijn zij in de hulpverlening een aparte groep geworden", zegt Dirk Vandevelde, voorzitter van de VVBV in de krant. In 2013, de meest recente cijfers, hebben 495 jongens en 78 meisjes tussen 15 en 19 jaar bij de hulpverlening aangeklopt met een cannabisprobleem. 36 waren zelfs nog jonger. Hun aantal neemt elk jaar toe.

Sijn Vandommele, coördinator van de residentiële afdeling van Kompas in Kortrijk, merkt op dat veel van die jongeren niet beseffen dat ze een probleem hebben en snel hun behandeling stopzetten. "Pas op latere leeftijd duiken ze opnieuw in de hulpverlening op, als hun drugsprobleem zo groot is dat ze geen huisvesting of werk vinden. Tegen dat ze 25 zijn, roken ze elke dag cannabis." Uit het rapport blijkt ook nog dat meer vrouwen hulp zoeken voor heroïne en cocaïne. (Belga/JH)

Dat staat in het jongste rapport van de Vlaamse Vereniging van Behandelingscentra Verslaafdenzorg (VVBV) waarover De Standaard en Het Nieuwsblad maandag berichtten."Jonge mannen met een cannabisverslaving waren vroeger al in de twintig voor ze de stap naar de hulpverlening zetten. De jongste jaren zijn er steeds meer 15- tot 19-jarigen bijgekomen en zijn zij in de hulpverlening een aparte groep geworden", zegt Dirk Vandevelde, voorzitter van de VVBV in de krant. In 2013, de meest recente cijfers, hebben 495 jongens en 78 meisjes tussen 15 en 19 jaar bij de hulpverlening aangeklopt met een cannabisprobleem. 36 waren zelfs nog jonger. Hun aantal neemt elk jaar toe. Sijn Vandommele, coördinator van de residentiële afdeling van Kompas in Kortrijk, merkt op dat veel van die jongeren niet beseffen dat ze een probleem hebben en snel hun behandeling stopzetten. "Pas op latere leeftijd duiken ze opnieuw in de hulpverlening op, als hun drugsprobleem zo groot is dat ze geen huisvesting of werk vinden. Tegen dat ze 25 zijn, roken ze elke dag cannabis." Uit het rapport blijkt ook nog dat meer vrouwen hulp zoeken voor heroïne en cocaïne. (Belga/JH)