Dat blijkt uit cijfers die De Tijd heeft opgevraagd bij de Algemene Directie Instellingen en Bevolking van de FOD Binnenlandse Zaken.

Het is onmogelijk te achterhalen waarom de afgelopen jaren duizenden Belgen zijn verkast naar Luxemburg en Zwitserland, maar de kans is groot dat een flink deel om fiscale redenen is vertrokken. Navraag bij fiscaal advocaten leert dat steeds meer klanten polsen of ze niet beter kunnen verhuizen. "Dat is een tendens die we nu toch al twee à drie jaar merken", vertelt een Vlaamse fiscaal advocaat, die toevoegt dat het gaat over klanten die echt wel een groot patrimonium bezitten.

"We zien echt meer Belgische ondernemers die het in ons land voor bekeken houden. Ze zijn de fiscale instabiliteit beu. Ook de meerwaarde- en de vermogenswinstbelasting spelen mee. En ze hebben het gevoel dat het in België stilaan een schande is geworden om nog vermogend te zijn."

Vorige week raakte bekend dat de rijkste Belg, Alexandre Van Damme, deze zomer is verhuisd naar Zwitserland. Hij pendelt nu naar zijn kantoor in Sint-Gillis met een privéjet. Dit zorgde voor de nodige ophef. Lees ook 'De manier waarop de regering-Michel werk maakte van een rijkentaks is helemaal verkeerd'.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit cijfers die De Tijd heeft opgevraagd bij de Algemene Directie Instellingen en Bevolking van de FOD Binnenlandse Zaken.Het is onmogelijk te achterhalen waarom de afgelopen jaren duizenden Belgen zijn verkast naar Luxemburg en Zwitserland, maar de kans is groot dat een flink deel om fiscale redenen is vertrokken. Navraag bij fiscaal advocaten leert dat steeds meer klanten polsen of ze niet beter kunnen verhuizen. "Dat is een tendens die we nu toch al twee à drie jaar merken", vertelt een Vlaamse fiscaal advocaat, die toevoegt dat het gaat over klanten die echt wel een groot patrimonium bezitten. "We zien echt meer Belgische ondernemers die het in ons land voor bekeken houden. Ze zijn de fiscale instabiliteit beu. Ook de meerwaarde- en de vermogenswinstbelasting spelen mee. En ze hebben het gevoel dat het in België stilaan een schande is geworden om nog vermogend te zijn." Vorige week raakte bekend dat de rijkste Belg, Alexandre Van Damme, deze zomer is verhuisd naar Zwitserland. Hij pendelt nu naar zijn kantoor in Sint-Gillis met een privéjet. Dit zorgde voor de nodige ophef. Lees ook 'De manier waarop de regering-Michel werk maakte van een rijkentaks is helemaal verkeerd'.(Belga/RR)