De laatste tijd zijn er meer overvallen op vervoerders van maaltijdcheques. Dat zegt burgemeester Dirk Claes van Rotselaar nadat overvallers in zijn gemeente een grote hoeveelheid maaltijdcheques hebben gestolen.

Op de parking van de plaatselijke Delhaize in deelgemeente Wezemaal gingen twee overvallers er woensdagmorgen vandoor met maaltijdcheques ter waarde van 50.000 euro.

Uit informatie die Claes ontving van de federale politie blijkt dat het niet om een alleenstaand geval gaat.

De laatste tijd worden er opvallend meer transporten van maaltijdcheques overvallen dan voorheen. Hij spreekt van een 'gat in de markt'.

Claes pleit ervoor dat dergelijke transporten zouden worden uitgevoerd door bewakingsfirma's. Zij maken volgens hem gebruik van twee koeriers en gepantserde voertuigen.

Federaal minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ziet de oplossing in het gebruik van elektronische maaltijdcheques.

De federale regering heeft vorige maand groen licht gegeven voor de invoering ervan. Werkgevers zullen ze kunnen toekennen aan hun werknemers.

De laatste tijd zijn er meer overvallen op vervoerders van maaltijdcheques. Dat zegt burgemeester Dirk Claes van Rotselaar nadat overvallers in zijn gemeente een grote hoeveelheid maaltijdcheques hebben gestolen.Op de parking van de plaatselijke Delhaize in deelgemeente Wezemaal gingen twee overvallers er woensdagmorgen vandoor met maaltijdcheques ter waarde van 50.000 euro. Uit informatie die Claes ontving van de federale politie blijkt dat het niet om een alleenstaand geval gaat. De laatste tijd worden er opvallend meer transporten van maaltijdcheques overvallen dan voorheen. Hij spreekt van een 'gat in de markt'.Claes pleit ervoor dat dergelijke transporten zouden worden uitgevoerd door bewakingsfirma's. Zij maken volgens hem gebruik van twee koeriers en gepantserde voertuigen.Federaal minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ziet de oplossing in het gebruik van elektronische maaltijdcheques.De federale regering heeft vorige maand groen licht gegeven voor de invoering ervan. Werkgevers zullen ze kunnen toekennen aan hun werknemers.