Steeds meer jongeren willen voor de klas staan. De opleiding bachelor in lager onderwijs doet het opvallend goed, zo bericht de VRT-nieuwsredactie. Ook voor de opleiding kleuteronderwijs is er in de meeste hogescholen een toename van het aantal inschrijvingen.

In sommige hogescholen stijgt het aantal inschrijvingen in de richting bachelor in lager onderwijs met 20 procent en meer. In de grote steden is de nood aan onderwijzers groot, ook nog voor het nieuwe schooljaar dat volgende week start.

Jobzekerheid

"Het succes is deels te verklaren door het feit dat in de media een aantal berichten verschenen zijn dat we tegen 2020 op zoek zijn naar heel wat leerkrachten, niet alleen onderwijzers, maar ook kleuterleiders", zegt Walentina Cools, opleidingsverantwoordelijke onderwijs in de Erasmushogeschool, in De ochtend op Radio 1.

"Beroepen die iets meer jobzekerheid geven, kennen een stijging in het aantal studenten, bijvoorbeeld ook de opleiding verpleegkunde." "De aantrekkingskracht van het onderwijs is moeilijk te verklaren. Jaarlijks maken we een soort van schommeling mee. Twee jaar geleden was kleuteronderwijs erg populair, vorig jaar secundair onderwijs."(Belga/AVE)

Steeds meer jongeren willen voor de klas staan. De opleiding bachelor in lager onderwijs doet het opvallend goed, zo bericht de VRT-nieuwsredactie. Ook voor de opleiding kleuteronderwijs is er in de meeste hogescholen een toename van het aantal inschrijvingen. In sommige hogescholen stijgt het aantal inschrijvingen in de richting bachelor in lager onderwijs met 20 procent en meer. In de grote steden is de nood aan onderwijzers groot, ook nog voor het nieuwe schooljaar dat volgende week start. "Het succes is deels te verklaren door het feit dat in de media een aantal berichten verschenen zijn dat we tegen 2020 op zoek zijn naar heel wat leerkrachten, niet alleen onderwijzers, maar ook kleuterleiders", zegt Walentina Cools, opleidingsverantwoordelijke onderwijs in de Erasmushogeschool, in De ochtend op Radio 1. "Beroepen die iets meer jobzekerheid geven, kennen een stijging in het aantal studenten, bijvoorbeeld ook de opleiding verpleegkunde." "De aantrekkingskracht van het onderwijs is moeilijk te verklaren. Jaarlijks maken we een soort van schommeling mee. Twee jaar geleden was kleuteronderwijs erg populair, vorig jaar secundair onderwijs."(Belga/AVE)