De politie moet opnieuw meer boetes uitschrijven voor inbreuken op gordel- en kinderzitjesgebruik in de wagen. In het eerste semester van vorig jaar werden dagelijks gemiddeld 308 boetes uitgeschreven. Dat is een stevige stijging ten opzichte van de vorige jaren (273 in 2013 en 236 in 2012). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op vraag van kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD).

De cijfers zijn opmerkelijk omdat er sinds 1 maart 2013 hogere boetes van kracht zijn: 100 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 150 euro voor het niet gebruiken van een kinderbeveiligingssysteem.

Rijden zonder gordel is één van de drie veel voorkomende oorzaken van dodelijke verkeersongevallen. Uit cijfers blijkt zelfs dat in ons land zes op tien dodelijke slachtoffers geen veiligheidsgordel droegen.

De politie moet opnieuw meer boetes uitschrijven voor inbreuken op gordel- en kinderzitjesgebruik in de wagen. In het eerste semester van vorig jaar werden dagelijks gemiddeld 308 boetes uitgeschreven. Dat is een stevige stijging ten opzichte van de vorige jaren (273 in 2013 en 236 in 2012). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op vraag van kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD). De cijfers zijn opmerkelijk omdat er sinds 1 maart 2013 hogere boetes van kracht zijn: 100 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 150 euro voor het niet gebruiken van een kinderbeveiligingssysteem. Rijden zonder gordel is één van de drie veel voorkomende oorzaken van dodelijke verkeersongevallen. Uit cijfers blijkt zelfs dat in ons land zes op tien dodelijke slachtoffers geen veiligheidsgordel droegen.