Dat zegt Pleegzorg Vlaanderen, die de campagne "Geef de wereld een thuis" opstartte.

Pleegzorg Vlaanderen begeleidt momenteel een zestigtal gezinnen die een niet-begeleide minderjarige vreemdeling opvangen. Samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en verschillende opvang- en begeleidingscentra voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, wordt momenteel een versnelde procedure uitgewerkt om de opvangnood voor vluchtelingen op korte termijn aan te pakken. Het initiatief werd vrijdagavond bekendgemaakt en krijgt steun van het Agentschap Jongerenwelzijn en Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V).

De oproep viel niet in dovemansoren. "Vanaf zaterdagmiddag meldden zich bij ons alleen al tussen 800 en 1000 gezinnen aan om een kind, jongere of een gezin op te vangen", zegt Niels Heselmans van Pleegzorg Vlaanderen. "Vaak zelfs gezinnen die een leegstaand tweede verblijf of apart deel van het huis hebben dat ze willen delen."

"We zijn absoluut verrast van de ongelooflijke omvang van mensen die hun hulp aanbieden", zegt Heselmans. "We willen dat moment van spontaniteit ombuigen tot iets structureels." (Belga/WK)

Dat zegt Pleegzorg Vlaanderen, die de campagne "Geef de wereld een thuis" opstartte. Pleegzorg Vlaanderen begeleidt momenteel een zestigtal gezinnen die een niet-begeleide minderjarige vreemdeling opvangen. Samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en verschillende opvang- en begeleidingscentra voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, wordt momenteel een versnelde procedure uitgewerkt om de opvangnood voor vluchtelingen op korte termijn aan te pakken. Het initiatief werd vrijdagavond bekendgemaakt en krijgt steun van het Agentschap Jongerenwelzijn en Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). De oproep viel niet in dovemansoren. "Vanaf zaterdagmiddag meldden zich bij ons alleen al tussen 800 en 1000 gezinnen aan om een kind, jongere of een gezin op te vangen", zegt Niels Heselmans van Pleegzorg Vlaanderen. "Vaak zelfs gezinnen die een leegstaand tweede verblijf of apart deel van het huis hebben dat ze willen delen." "We zijn absoluut verrast van de ongelooflijke omvang van mensen die hun hulp aanbieden", zegt Heselmans. "We willen dat moment van spontaniteit ombuigen tot iets structureels." (Belga/WK)