Volgens de Christelijke Mutualiteit (CM) werden vorig jaar in totaal meer dan 8.000 zonder juiste reden verhoogd door de ziekenhuizen. Dat schrijven de kranten van Sud Presse. Ze rekenden onterecht kompressen, thermometers, dieetmaaltijden en ereloonsupplementen aan.

Ook de Socialistische Mutualiteit merkt een stijging op van het aantal verkeerdelijk aangerekende supplementen.

"Dit cijfer stelt toch zo'n 2 procent van het totaal aantal facturen voor, ofwel zowat 8.000 op de 160.000 ziekenhuisrekeningen." De meeste fouten worden gevonden op de lonen van de artsen, light maaltijden en materialen die niet apart aangerekend mogen worden.

"Voor sommige ziekenhuizen is het een gewoonte"
"In sommige ziekenhuizen is het echt een gewoonte geworden om de patiënten meer kosten aan te rekenen dan ze werkelijk hebben gemaakt", stelt Jean Hermesse van de CM. Onder meer het Brusselse Ziekenhuis Edith Cavell wordt genoemd. Dat hospitaal moest vorig jaar al bijna 50.000 euro terugbetalen aan de mutualiteit.

Volgens de Socialistische Mutualiteit zijn de facturen vaak te ingewikkeld voor de patiënten, die er dus niets verkeerds aan merken. Zij hebben van het ziekenhuis van Charleroi 10.000 euro onterechte inningen teruggevorderd. (Belga/EA)

Volgens de Christelijke Mutualiteit (CM) werden vorig jaar in totaal meer dan 8.000 zonder juiste reden verhoogd door de ziekenhuizen. Dat schrijven de kranten van Sud Presse. Ze rekenden onterecht kompressen, thermometers, dieetmaaltijden en ereloonsupplementen aan. Ook de Socialistische Mutualiteit merkt een stijging op van het aantal verkeerdelijk aangerekende supplementen. "Dit cijfer stelt toch zo'n 2 procent van het totaal aantal facturen voor, ofwel zowat 8.000 op de 160.000 ziekenhuisrekeningen." De meeste fouten worden gevonden op de lonen van de artsen, light maaltijden en materialen die niet apart aangerekend mogen worden. "Voor sommige ziekenhuizen is het een gewoonte" "In sommige ziekenhuizen is het echt een gewoonte geworden om de patiënten meer kosten aan te rekenen dan ze werkelijk hebben gemaakt", stelt Jean Hermesse van de CM. Onder meer het Brusselse Ziekenhuis Edith Cavell wordt genoemd. Dat hospitaal moest vorig jaar al bijna 50.000 euro terugbetalen aan de mutualiteit. Volgens de Socialistische Mutualiteit zijn de facturen vaak te ingewikkeld voor de patiënten, die er dus niets verkeerds aan merken. Zij hebben van het ziekenhuis van Charleroi 10.000 euro onterechte inningen teruggevorderd. (Belga/EA)