Het aantal aangeschreven eigenaars ligt zo onder de 320.000, klinkt het . Eind vorige maand maakte D'Ieteren melding van exact 393.648 voertuigen die in België rondrijden met de bewuste software die milieutests bij dieselwagens omzeilt. Dat aantal ging over alle mogelijke betrokken wagens.

Maar volgens D'Ieteren-woordvoerder Jean-Marc Ponteville zijn er verschillende redenen dat dit inmiddels lager uitvalt. VW's, Audi's, Skoda's, Seats of andere vierwielers uit de VW-stal zijn immers intussen niet langer ingeschreven, geaccidenteerd en perte totale of niet meer in het land, luidt de redenering.

Anderzijds evolueert het cijfer nog steeds, aldus Ponteville. Zo zijn er in de andere richting ook betrokken wagens in ons land die niet via D'Ieteren geïmporteerd werden. En mensen nemen bij verhuis naar het buitenland bijvoorbeeld hun wagen mee, of omgekeerd.

Lernout & Hauspie

Ondertussen hebben zich bij advocatenkantoor Cassier & Van Maldeghem al ruim vijfhonderd slachtoffers van de sjoemelsoftware bij Volkswagen gemeld. Het advocatenkantoor, met kantoren in Gent en Antwerpen, kondigde in verschillende kranten aan een juridische actie op te starten tegen Volkswagen. "De grond van de zaak is onduidelijk, hetzij strafrechterlijk, hetzij contractueel, uiteraard is de eerste mogelijkheid veel evidenter dan de tweede", zegt Herman Van Maldeghem.

Hij wil ook de reactie van VW kennen. "Bieden ze enkel een herstelling aan, vraag is of ze bereid zijn om mensen die niet voor een herstelling kiezen, een schadevergoeding aan te bieden of hen te compenseren voor de prestatievermindering van de wagen."

Advocaat Van Maldeghem, die voor België spreekt van een zaak in omvang vergelijkbaar met Lernout & Hauspie, zegt dat de kracht van het getal zal tellen. (Belga/TE)

Het aantal aangeschreven eigenaars ligt zo onder de 320.000, klinkt het . Eind vorige maand maakte D'Ieteren melding van exact 393.648 voertuigen die in België rondrijden met de bewuste software die milieutests bij dieselwagens omzeilt. Dat aantal ging over alle mogelijke betrokken wagens. Maar volgens D'Ieteren-woordvoerder Jean-Marc Ponteville zijn er verschillende redenen dat dit inmiddels lager uitvalt. VW's, Audi's, Skoda's, Seats of andere vierwielers uit de VW-stal zijn immers intussen niet langer ingeschreven, geaccidenteerd en perte totale of niet meer in het land, luidt de redenering. Anderzijds evolueert het cijfer nog steeds, aldus Ponteville. Zo zijn er in de andere richting ook betrokken wagens in ons land die niet via D'Ieteren geïmporteerd werden. En mensen nemen bij verhuis naar het buitenland bijvoorbeeld hun wagen mee, of omgekeerd. Ondertussen hebben zich bij advocatenkantoor Cassier & Van Maldeghem al ruim vijfhonderd slachtoffers van de sjoemelsoftware bij Volkswagen gemeld. Het advocatenkantoor, met kantoren in Gent en Antwerpen, kondigde in verschillende kranten aan een juridische actie op te starten tegen Volkswagen. "De grond van de zaak is onduidelijk, hetzij strafrechterlijk, hetzij contractueel, uiteraard is de eerste mogelijkheid veel evidenter dan de tweede", zegt Herman Van Maldeghem. Hij wil ook de reactie van VW kennen. "Bieden ze enkel een herstelling aan, vraag is of ze bereid zijn om mensen die niet voor een herstelling kiezen, een schadevergoeding aan te bieden of hen te compenseren voor de prestatievermindering van de wagen." Advocaat Van Maldeghem, die voor België spreekt van een zaak in omvang vergelijkbaar met Lernout & Hauspie, zegt dat de kracht van het getal zal tellen. (Belga/TE)