De grote touroperatoren Thomas Cook en Jetair hebben meer dan dertigduizend klanten die door het vliegverbod zijn geblokkeerd.Thomas Cook Belgium legt maandag luchtbruggen in naar drie Europese landen, van waaruit de klanten per bus zullen worden gerepatrieerd.

Jetair schat dat ongeveer 15.000 van haar klanten geblokkeerd zitten in het buitenland, verspreid over een dertigtal landen. Thomas Cook schat hun aantal op 18.000.

Dat aantal gestrande Belgen houdt dus geen rekening met de duizenden Belgen die zonder touroperator op vakantie naar het buitenland zijn vertrokken.

Luchtbruggen

Thomas Cook Belgium legt maandag luchtbruggen inleggen naar drie Europese landen.

Het gaat om de luchthavens van Napels (Italië), Gerona (Spanje) en Lissabon (Portugal). Van daaruit worden de klanten per bus naar België gebracht.

Van daaruit worden de klanten dan per bus naar België gebracht. De touroperator schrapt tot en met woensdag 21 april alle heenreizen per vliegtuig.

De grote touroperatoren Thomas Cook en Jetair hebben meer dan dertigduizend klanten die door het vliegverbod zijn geblokkeerd.Thomas Cook Belgium legt maandag luchtbruggen in naar drie Europese landen, van waaruit de klanten per bus zullen worden gerepatrieerd.Jetair schat dat ongeveer 15.000 van haar klanten geblokkeerd zitten in het buitenland, verspreid over een dertigtal landen. Thomas Cook schat hun aantal op 18.000.Dat aantal gestrande Belgen houdt dus geen rekening met de duizenden Belgen die zonder touroperator op vakantie naar het buitenland zijn vertrokken.LuchtbruggenThomas Cook Belgium legt maandag luchtbruggen inleggen naar drie Europese landen.Het gaat om de luchthavens van Napels (Italië), Gerona (Spanje) en Lissabon (Portugal). Van daaruit worden de klanten per bus naar België gebracht.Van daaruit worden de klanten dan per bus naar België gebracht. De touroperator schrapt tot en met woensdag 21 april alle heenreizen per vliegtuig.