Het aantal gevallen van agressie op het spoor is vorig jaar toegenomen met 16 procent, zo schrijft Le Soir. Tijdens de eerste vier maanden van 2011 waren er 563 agressiegevallen, in dezelfde periode vorig jaar waren er dat maar 532.

Het gaat om agressie in de brede zin van het woord: dus niet alleen op de trein, maar ook in stations, enz.

Dat er meer agressiegevallen zijn, kan verklaard worden door verschillende factoren: een stijgend aantal reizigers, een jaar met een recordaantal vertragingen en afgeschafte treinen en een vroege winter met veel verstoorde dienstregelingen.

Bedreigingen
Een werkgroep van de NMBS-Holding en de NMBS moet onderzoeken of er een verband is tussen de toename van de agressie en de verminderde stiptheid van de treinen.

Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar ging het hoofdzakelijk om slagen en verwondingen (13 procent), licht geweld (19,7 procent), beledigingen (21,8 procent) en bedreigingen (44,7 procent). (Belga/TE)

Het aantal gevallen van agressie op het spoor is vorig jaar toegenomen met 16 procent, zo schrijft Le Soir. Tijdens de eerste vier maanden van 2011 waren er 563 agressiegevallen, in dezelfde periode vorig jaar waren er dat maar 532. Het gaat om agressie in de brede zin van het woord: dus niet alleen op de trein, maar ook in stations, enz. Dat er meer agressiegevallen zijn, kan verklaard worden door verschillende factoren: een stijgend aantal reizigers, een jaar met een recordaantal vertragingen en afgeschafte treinen en een vroege winter met veel verstoorde dienstregelingen. Bedreigingen Een werkgroep van de NMBS-Holding en de NMBS moet onderzoeken of er een verband is tussen de toename van de agressie en de verminderde stiptheid van de treinen. Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar ging het hoofdzakelijk om slagen en verwondingen (13 procent), licht geweld (19,7 procent), beledigingen (21,8 procent) en bedreigingen (44,7 procent). (Belga/TE)