De school van de 18-jarige Gregory Bluj, die in Antwerpen werd neergestoken, herdenkt de overleden jongen. Enkele honderden medeleerlingen van de jongen hielden een stille optocht vanaf hun school tot aan de Oude Vaartplaats even verderop. Op de plaats van het drama legden ze elk een witte roos neer voor het slachtoffer.

"Onze school is momenteel in rouw", zei directeur van het Sint-Lutgardisinstituut Herman Vercammen op Radio 1. "We zijn het slachtoffer geworden van zinloos, onrechtvaardig geweld."

De leerlingen van de Sint-Ludgardisschool kregen geen dag vrijaf, maar mochten zelf een keuze maken uit een aantal ochtendlijke bezinningsactiveiten. De school heeft een rouwruimte ingericht waar leerlingen worden opgevangen. Er ligt een rouwregister dat de jongeren kunnen ondertekenen. Daarnaast zijn er foto's te zien van een lachende achttienjarige Gregory.

Emotioneel herdenkingsmoment

Na het middagmaal trokken de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar in stilte richting de Oude Vaartplaats. Daar vond een ingetogen maar voor heel wat jongeren bijzonder emotioneel herdenkingsmoment plaats.

De achttienjarige Gregory zat in het zesde jaar van het Sint-Lutgardisinstituut in Antwerpen. "Zijn leeftijdsgenootjes hoeven vandaag geen les te volgen, voor hen is er een alternatief programma", aldus Vercammen. Een moment van bezinning stond centraal.

Gregory werd dit weekend neergestoken en overleed aan zijn verwondingen. De verdachte, een klant van het café waar ook Gregory en zijn vrienden zaten, maakte amok omdat de toegang hem werd ontzegd. Gregory wilde hem overtuigen om rustig naar huis te keren, maar dat lukte niet. De man reageerde agressief en stak Gregory neer.

Beschuldiging van moord

De 49-jarige verdachte uit Antwerpen, is aangehouden op beschuldiging van moord. De onderzoeksrechter heeft namelijk aanwijzingen dat de man gehandeld heeft met voorbedachten rade. Ondertussen heeft de politie de verdachte kunnen verhoren. "De onderzoekers moeten nu beslissen of de man aangehouden blijft", bericht het VTM nieuws.

De school van de 18-jarige Gregory Bluj, die in Antwerpen werd neergestoken, herdenkt de overleden jongen. Enkele honderden medeleerlingen van de jongen hielden een stille optocht vanaf hun school tot aan de Oude Vaartplaats even verderop. Op de plaats van het drama legden ze elk een witte roos neer voor het slachtoffer. "Onze school is momenteel in rouw", zei directeur van het Sint-Lutgardisinstituut Herman Vercammen op Radio 1. "We zijn het slachtoffer geworden van zinloos, onrechtvaardig geweld." De leerlingen van de Sint-Ludgardisschool kregen geen dag vrijaf, maar mochten zelf een keuze maken uit een aantal ochtendlijke bezinningsactiveiten. De school heeft een rouwruimte ingericht waar leerlingen worden opgevangen. Er ligt een rouwregister dat de jongeren kunnen ondertekenen. Daarnaast zijn er foto's te zien van een lachende achttienjarige Gregory. Na het middagmaal trokken de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar in stilte richting de Oude Vaartplaats. Daar vond een ingetogen maar voor heel wat jongeren bijzonder emotioneel herdenkingsmoment plaats. De achttienjarige Gregory zat in het zesde jaar van het Sint-Lutgardisinstituut in Antwerpen. "Zijn leeftijdsgenootjes hoeven vandaag geen les te volgen, voor hen is er een alternatief programma", aldus Vercammen. Een moment van bezinning stond centraal. Gregory werd dit weekend neergestoken en overleed aan zijn verwondingen. De verdachte, een klant van het café waar ook Gregory en zijn vrienden zaten, maakte amok omdat de toegang hem werd ontzegd. Gregory wilde hem overtuigen om rustig naar huis te keren, maar dat lukte niet. De man reageerde agressief en stak Gregory neer. De 49-jarige verdachte uit Antwerpen, is aangehouden op beschuldiging van moord. De onderzoeksrechter heeft namelijk aanwijzingen dat de man gehandeld heeft met voorbedachten rade. Ondertussen heeft de politie de verdachte kunnen verhoren. "De onderzoekers moeten nu beslissen of de man aangehouden blijft", bericht het VTM nieuws.